Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Řidiči pozor, na Šumpersku mohou namrzat silnice. Na dálnici u Olšan jsou kolony

Opatrně by dnes měli jezdit řidiči na silnicích na Šumpersku a Konicku. Kvůli mrznoucímu mrholení mohou silnice místy namrzat. Obezřetnost je na místě i blízko lyžařských středisek, na vozovkách může být sníh kvůli zasněžování sjezdovek. Na dálnici z Prostějova do Olomouce u Olšan se kromě toho tvoří kolony, pracují zde silničáři.

Do Olomouckého kraje se vrátila zima. Na hory vyrazili lyžaři, kvůli novému sněhu se stalo mnoho nehod

Do Olomouckého kraje se naplno vrátila zima. Hory obsadili lyžaři, rušno bylo na běžeckých tratích a plné ruce práce měli také policisté, hasiči a záchranáři. Kvůli novému sněhu a kluzkým vozovkám se přes víkend stalo mnoho dopravních nehod, i v...

S ujetým sněhem musejí řidiči počítat také ve vyšších polohách Šumperska a Jesenicka na úsecích udržovaných drtí. Hlavní tahy na Šumpersku správci silnic ráno chemicky ošetřili, stále však je podle nich na některých úsecích pravděpodobné namrzání vozovek. Ostatní vozovky v okrese jsou většinou holé a mokré, i tam je opatrnost na místě. Na Jesenicku jsou většinou silnice holé a vlhké, na vozovkách udržovaných inertně leží rozbředající vrstva sněhu krytá posypem.

Mrznoucí mrholení se podle správců silnic může vyskytnout také na Prostějovsku v oblasti Protivanovska, silnice jsou tam však chemicky ošetřeny. Silničáři dnes nad ránem sypali také cesty na Olomoucku a Přerovsku.

Podle zelení vlny se tvoří kolony na dálnici z Prostějova do Olomouce u Olšan, kde na komunikaci pracují silničáři. Zdržení je asi deset minut.

"Dnes bude převážně zataženo, zpočátku ojediněle mlhy, i mrznoucí. Během dne místy slabé občasné sněžení. Na horách ojediněle jasno. Nejvyšší teploty až dva stupně, na horách od -7 do -3 stupňů," uvedla v předpovědi pro Olomoucký kraj Eva Richtariková z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký, silnice, okres Šumperk, dálnice, Olšany, Prostějov, Olomouc, okres Jeseník, Olomoucký kraj, Český hydrometeorologický ústav, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor, na Šumpersku mohou namrzat silnice. Na dálnici u Olšan jsou kolony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.