Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

U Olomouce najel rychlík do spadlého stromu, provoz na frekventované trati se již podařilo obnovit

, aktualizováno 14. února 2023, 18:09

U Olomouce najel v pondělí večer rychlík do spadlého stromu, při nehodě se nikdo nezranil. Poškozené je ovšem trakční vedení a lokomotiva, provoz na frekventované trati z Prahy do Olomouce se už podařilo plně obnovit.

Omezení provozu na hlavní železniční trati u Olomouce bylo kvůli poškozené troleji prodlouženo do odpoledne. Vlaky v tomto úseku od časného rána jezdily po jedné koleji a nabíraly zpoždění. Při nehodě byla poškozena lokomotiva i trakční vedení.

Původní odhad počítal se zprovozněním druhé koleje dnes do 09:00. Mluvčí Správy železnic Jan Nevola upřesnil, že po rozednění se ukázalo, že rozsah škod je větší, než se předpokládalo. Oprava proto bude časově náročnější. "Je třeba tam převěsit trakční vedení," řekl Nevola. Na místo také dorazí odborník, který zkontroluje stav stromů v okolí této části železniční trati vedoucí lužním lesem.

O nehodě na svém twitteru v pondělí informovaly České dráhy. Nehoda se stala po sedmé hodině večer v úseku mezi Červenkou a Štěpánovem. "Situace se bude vyšetřovat. Na místě probíhá vyšetřování a následně bude probíhat oprava a odtažení vlaku R 895 z trati," uvedl železniční dopravce. 

V úseku z Olomouce hlavní nádraží do Červenky je zajištěna náhradní autobusová doprava.

Mluvčí Správy železnic řekl, že na místo vyrazila jednotka hasičů, revizní technik a opraváři trakčního vedení. Do stromu narazil mezi Štěpánovem a Červenkou rychlík z Prahy do Veselí nad Moravou. Při nehodě se nikdo nezranil.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, rychlík, železnice, provoz, Olomoucký kraj, Olomouc, Praha, České dráhy, Červenka, Štěpánov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Olomouce najel rychlík do spadlého stromu, provoz na frekventované trati se již podařilo obnovit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.