Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prostějov a Seloutky společně postaví cyklostezku. Začala příprava projektu

Město Prostějov a nedaleká obec Seloutky společně postaví cyklostezku, která obě sídla propojí. Samosprávy se již dohodly na přípravě projektové dokumentace, která by mohla být hotová už letos. O náklady se město a obec podělí.

Prostějovští radní na své nedávné schůzi schválili smlouvu o společném postupu ve výběrovém řízení na projektovou dokumentaci. 

"Jedná se o zpracování projektové dokumentace pro společné povolení stavby a dokumentace pro provedení stavby cyklistické stezky Seloutky, její první a druhé etapy. Jde o propojení vedené částečně podél komunikace a z větší části po polních cestách s napojením na místní komunikaci v Čechovicích," uvedl náměstek primátora Prostějova pro stavební a investiční rozvoj Jiří Rozehnal (ANO).

První etapa zahrnuje trasu od místní komunikace v Čechovicích až po hranici katastrů Krasic a Seloutek. Druhá etapa pak pokračuje od hranice katastrů po silnici v Seloutkách.

Budování cyklostezky v Dluhonicích má zpoždění. Senátorka proto kritizuje přerovskou radnici

Cyklostezka v Dluhonicích se opět odkládá. Vybudovaná měla být z kompenzací, které místní část Přerova dostala od vlády v souvislosti s výstavbou části dálnice D1. Výstavba se odkládá kvůli plánované retenční nádrži.

Protože jde o společný projekt města a obce, bylo nutné nejprve přesně vymezit všechny technické souvislosti a způsob financování. "Právě proto byl připraven návrh smlouvy o společném postupu. Realizace této investiční akce bude spolufinancována z finančních prostředků města Prostějova a z finančních prostředků obce Seloutky," dodal Rozehnal. Výši investice ukáže projektová dokumentace.   

Podle primátora Prostějova Františka Jury (ANO) jsou cyklostezky důležité pro spojení Prostějova s okolními obcemi. "Vnímáme naše město jako součást celého regionu. S obcemi a jejich obyvateli nás poutá mnoho pracovních a osobních vazeb, které chceme posilovat. Jízda na kole je navíc výborný způsob dopravy a skvělý rekreační sport," uvedl v tiskové zprávě primátor.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com, Město Prostějov

Štítky Prostějov, Seloutky, společný projekt, smlouva, výběrové řízení, cyklostezka, projektová dokumentace, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov a Seloutky společně postaví cyklostezku. Začala příprava projektu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.