Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mosty na dálničním obchvatu Olomouce čeká půlroční oprava. Kolony nepředpokládáme, ubezpečuje ŘSD

Průjezd po dálnici na D35 kolem Olomouce na úrovni sjezdu na Olomouc Nové Sady či Tovačov si na půl roku vyžádá zvýšenou pozornost. Stavbaři se od prvního březnového víkendu pustí do opravy dálničních mostů, která potrvá do poloviny září. Práce mají proběhnout za provozu ve dvou jízdních pruzích v každém směru.

Děti Země odmítají kácení stromů pro stavbu D1 u Přerova. Ekologové podali další odvolání

Ekologické spolky Děti Země a Krajina Dluhonice podaly odvolání proti kácení stromů a keřů na trase budoucí dálnice D1 u Přerova. Podle zástupců organizací nebude náhradní výsadba odpovídat zásahu do přírody. Na posledním chybějícím úseku páteřní...

Akce s přesným názvem „D35 Rekonstrukce mostů D35-147, D35-148a – stavební úpravy na mostech“ začne od soboty 4. března a potrvá do první poloviny září letošního roku. Kromě úvodní víkendové etapy určené pro realizaci dopravně inženýrských opatření, budou moct motoristé využívat v průběhu stavebních prací v každém směru dva jízdní pruhy. „Díky stanovení čtyř pruhů nepředpokládáme tvorbu kolon,“ poznamenal mluvčí olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnice Miroslav Mazal.

Výběrového řízení na provedení stavby se účastnilo šest firem, nejvýhodnější nabídka pak určila cenu opravy mostů na přibližně 111 milionů korun. „Práce u EXITu 272 na Tovačov spočívají v provedení kompletní rekonstrukce vozovkového souvrství, dojde k vyrovnání výškových rozdílů nosných konstrukcí, stavbaři také zajistí protikorozní opatření, položí nové izolace včetně oprav říms a bezpečnostních zařízení. Součástí zhruba půlročního harmonogramu jsou nové mostní závěry, ložiska, kabely i značení,“ popsal naplánované úkony mluvčí Mazal.

Na rok 2023 má Správa Olomouc Ředitelství silnic a dálnic vyčleněno na opravy svěřených úseků zhruba tři čtvrtě miliardy korun. Letos by se tak silničáři měli zaměřit na čtrnáct větších projektů. Jednat by se mělo například o dálniční úseky D46 Hněvotín–Olšany a Žešov – Vranovice, opravy mostů na D46, dálnici D35 z Litovle ke Křelovu. V pokročilé fázi přípravy jsou i opravy částí silnic první třídy, konkrétně ŘSD a zhotovitelské firmy se zaměří na trasy I/47 Prosenice–Osek, průtah Šternberkem na silnici I/46, dvojici úseků silnice I/46 u Adolfovic, I/55 (4359h) ulice Keplerova – Vsisko a I/35 Podolí–Mohelnice.

Opravy se dotknou i průtahu Olomoucí, tedy silnice I/35. Letos se rekonstrukce bude týkat ulic Pražská, Foerstrova, Albertova a stavbaři se pustí také do druhé etapy opravy estakády v ulici Velkomoravská, Tovární a Jeremenkova včetně nájezdových a sjezdových ramp. Termín prací v oblasti průtahu nedaleko Baumaxu je podle webu města Olomouce stanoven na 1. až 23. duben 2023.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, dálnice, D35, oprava, mosty, Olomouc, Tovačov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mosty na dálničním obchvatu Olomouce čeká půlroční oprava. Kolony nepředpokládáme, ubezpečuje ŘSD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.