Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hranice staví další úsek cyklostezky Bečva. Trasa spojená s řekou je jednou z nejdelších u nás

Další etapa výstavby cyklostezky Bečva se rozběhla v Hranicích. Do prázdnin by měl vzniknout nový úsek o délce přibližně osm set metrů, který se stane součástí jedné z nejdelších cyklotras v České republice. Město získalo významnou dotační podporu, z celkové ceny 4,6 milionu korun uhradí Státní fond dopravní infrastruktury přibližně 3,7 milionu.

Nový úsek naváže na cyklostezku vedoucí od Ústeckého mostu po Partyzánskou ulici, nyní bude pokračovat až k mostu v Mostní ulici. Práce na této části cyklostezky o délce 795 metrů se rozběhly v polovině března a hotovo by mělo být o prázdninách. „Cyklostezka pomůže v odklonění cyklistické dopravy z velmi frekventované silnice I/35. Cyklisté pak mohou přejet na druhou stranu Bečvy buď po mostě nebo přes jez a pokračovat dál po proudu," uvedl mluvčí Hranic Petr Bakovský. Nová cyklostezka bude mít podle něj návaznost i na druhé straně, kde bude trasa pokračovat směrem k Černotínu, a to buď přímo do obce nebo k připravované lávce, která spojí pravý a levý břeh řeky.

Rozvoj díky rychlovlakům. Hranice by měly získat moderní dopravní terminál

Projekční kancelář, která připravuje monstrózní projekt páteřní vysokorychlostní železnice v České republice, postupně zpracovala již čtyři varianty tras v okolí Hranic. Plánovaná revoluce v drážní dopravě se dotkne i tohoto města na Přerovsku,...

Od Mostní ulice poté mohou cyklisté pokračovat po již vybudované cyklostezce směrem na Lipník nad Bečvou přes místní část Rybáře, průjezd však bude tímto směrem do léta komplikovaný kvůli chystaným opravám stezky. „Město letos chystá velkou opravu úseku Rybáře - chatová oblast Dříň. V tomto asi dvoukilometrovém úseku je šest míst, kde je cyklostezka ve špatném stavu a už není zcela bezpečná, zejména pro bruslaře. Proto nyní probíhá výběr firmy, která bude opravu provádět, a naší snahou bude, aby oprava byla hotová také do prázdnin,“ doplnil mluvčí radnice. Město má na tuto akci vyčleněno v rozpočtu 2,4 milionu korun.

Hranice do budoucna chystají i stavbu dalších tras, město připravuje například cyklostezku Žáčkova, která by měla vylepšit úsek od sportovního areálu a dál kolem vodní plochy Pískáč. Město zároveň chystá novou cyklostezku v úseku ulice Tovární - Římský most, která naváže na síť cyklostezek na severním konci Hranic, uvedla radnice na svých stránkách.

Cyklostezka Bečva vede od pramenů Rožnovské a Vsetínské Bečvy až po soutok s Moravou. Měří přibližně 160 kilometrů. V Olomouckém kraji vede přes tři velká města a to Hranice, Lipník nad Bečvou a Přerov, který protíná ke konci své trasy. Sjízdná je na kolech, ale některé její úseky i na in-line bruslích. Trasa cyklostezky Bečva vede po stezkách pro cyklisty, místních komunikacích a v omezené míře i silnicích III. a II. třídy. Každoročně přibývají nové úseky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hranice

Štítky Cyklostezka, stavba, cyklostezka Bečva, investice, Hranice, Olomoucký kraj, cyklistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hranice staví další úsek cyklostezky Bečva. Trasa spojená s řekou je jednou z nejdelších u nás  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.