Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Cesty jako sklo, zpoždění MHD, kamion na svodidlech. Dozvuky zimy v Olomouckém kraji trápí řidiče

, aktualizováno 28. března 2023, 10:01

Výrazné komplikace způsobil v dopravě jeden z posledních dozvuků zimy v Olomouckém kraji. Na silnicích se v úterý ráno vytvořila ledovka a povrch se stal ještě nebezpečnějším kvůli vydatným sněhovým přeháňkám. Během ranní dopravní špičky došlo na Olomoucku a Přerovsku k několika dopravním nehodám, auta také sjížděla mimo komunikaci.

„Pozor v Olomouckém kraji na ledovku a silné sněhové přeháňky. Silnice I/55 z Olomouce na Přerov a zpět je průjezdná se zdržením vlivem nehody,“ varovali zástupci Ředitelství silnic a dálnic na Twitteru.

Na dálnici D46 v Prostějově se dají opět čekat kolony. Začíná oprava druhé půlky estakády

Na frekventované dálnici z Olomouce do Brna se od zítřka dají opět čekat kolony. V Prostějově začíná oprava druhé půlky estakády, pokračování rozsáhlé rekonstrukce za 423 milionů korun potrvá až do podzimu letošního roku.

 

"Počasí ráno potrápilo řidiče na Olomoucku a Přerovsku. Zasahujeme u Brodku u Přerova ve směru na Dub nad Moravou, kde havarovalo osobní auto, dodávka a kamion, který zůstal viset po srážce na svodidlech. U jednoho zraněného jsme poskytli první pomoc, zajišťujeme místo nehody," sdělila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči zasahovali také u Lipníka nad Bečvou u Nových Dvorů, kde se srazil kamion s osobním autem a zranila se jedna osoba. "Provedli jsme protipožární opatření. Vyjeli jsme také k nehodě za Týneček, kde ve směru na Šternberk skončil po smyku vůz v příkopu. Také se zranila jedna osoba," dodala mluvčí.

Složky IZS vyjížděly také na frekventovanou spojnici Olomouce a Šternberku, na silnici I/46 na úrovni Štarnova došlo k nehodě dvou aut a autobusu. Podle serveru dopravniinfo.cz se událost obešla bez zranění osob. Havárie dvou osobních vozidel omezila provoz i v olomoucké části Černovír na mostě v ulici Heydukova. Zpoždění v řádech desítek minut nabraly také spoje městské hromadné dopravy v Olomouci. „Zpoždění většiny spojů autobusových linek z důvodu špatné průjezdnosti na místních komunikacích je přibližně 45 až 50 minut. Spoje se začínají postupně rozjíždět, největší zpoždění jsou u linek číslo 11, 12, 15, 19 a 26, informovala před devátou hodinou mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Lidé informovali o velmi kluzkých úsecích silnic také na sociálních sítích. Se značnou opatrností projížděly kolony aut například v lokalitě Chomoutova či Štěpánova u Olomouce. Do výrazných potíží se dostali i řidiči, kteří v předstihu přezuli svá vozidla na letní pneumatiky.

Kamion uvízl podle Centra dopravních informací Policie ČR v obci Staměřice nedaleko Velkého Újezdu. Obdobný problém se pak řešil v obci Niva na Prostějovsku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, sníh, ledovka, komplikace, Olomouc, Přerov, ŘSD, dopravní nehoda, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesty jako sklo, zpoždění MHD, kamion na svodidlech. Dozvuky zimy v Olomouckém kraji trápí řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.