Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na dálnici D46 v Prostějově se dají opět čekat kolony. Začíná oprava druhé půlky estakády

Na frekventované dálnici z Olomouce do Brna se od zítřka dají opět čekat kolony. V Prostějově začíná oprava druhé půlky estakády, pokračování rozsáhlé rekonstrukce za 423 milionů korun potrvá až do podzimu letošního roku.

Mosty na dálničním obchvatu Olomouce čeká půlroční oprava. Kolony nepředpokládáme, ubezpečuje ŘSD

Průjezd po dálnici na D35 kolem Olomouce na úrovni sjezdu na Olomouc Nové Sady či Tovačov si na půl roku vyžádá zvýšenou pozornost. Stavbaři se od prvního březnového víkendu pustí do opravy dálničních mostů, která potrvá do poloviny září. Práce...

Stavbaři se na dálnici D46 do Prostějova vrátí zítra ráno. Loni probíhaly opravy pravé poloviny estakády směrem do Olomouce, nyní dělníci začnou s opravou zbylé části na Vyškov. 

"Během oprav bude veškerý provoz hlavní trasy veden sníženou rychlostí po volné části dálnice v obousměrném režimu pruhů 1+1. Práce uzavřou sjezd na Prostějov-centrum, což je EXIT 24, připravena je obousměrná objízdná trasa z výjezdu u Držovic," uvedl Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Dálnice D46 patří mezi nejvytíženější trasy v Olomouckém kraji, denně tudy projede přes 40 tisíc aut. "Všechny zúčastněné strany se proto budou snažit o spolupráci na koordinovaném řízení dopravy. Za možné kolony se předem omlouváme, v rámci dostupných možností bude přistoupeno k urychlení prací bez dopadu na kvalitu," slíbil Mazal.

Druhá polovina opravy hanácké estakády spočívá v sanaci stavby, dělníci dokončí výměnu mostního svršku včetně ložisek a obyvatelé Prostějova se mohou těšit na doplnění protihlukových stěn.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky D46, estakáda, kolony, oprava, dálnice, Prostějov, Olomouc, Brno, Vyškov, Ředitelství silnic a dálnic, Držovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D46 v Prostějově se dají opět čekat kolony. Začíná oprava druhé půlky estakády  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.