Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Každý třetí řidič platil při kontrolách v Olomouckém kraji pokutu. Jeden cizinec padělal řidičák

Každý třetí řidič, kterého v uplynulých dnech při dopravně bezpečnostních akcích v Olomouckém kraji kontrolovali policisté, platil pokutu. Strážci zákona se zaměřili na rychlost, ale i cizince. Zastavili tisícovku vozidel, zjistili přes tři sta přestupků a na pokutách vybrali 220 tisíc korun.

Razie na nákladní vozidla na Jesenicku dopadla neslavně. Padesát kontrol, čtyřiadvacet přestupků

Více než dvě desítky přestupků zjistili v uplynulých dnech policisté z Jesenicka při kontrole padesátky nákladních vozidel. Šlo o technické závady, bezpečnostní přestávky nebo jízdu pod vlivem alkoholu. Policie také uložila sedm kaucí v celkové...

Několik dopravně bezpečnostních akcí proběhlo v Olomouckém kraji v uplynulých osmi dnech. Policisté zkontrolovali tisíc vozidel a zjistili 335 dopravních přestupků.

"Policisté během celorepublikové dopravní akce zaměřené na dodržování rychlosti v průběhu tří dnů přistihli 215 motoristů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost. Jeden řidič řídil pod vlivem alkoholu a tři pod vlivem jiné návykové látky," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Při další akci zaměřené na tranzitní dopravu na dálnici D35 se strážci zákona zaměřili na projíždějící cizince. Celkem jich zkontrolovali sto třicet a třiceti z nich udělili pokuty převážně za neuhrazení dálniční známky.

"Čtyři cizinci neoprávněně pobývali na území České republiky, zahájili jsme s nimi řízení o správním vyhoštění. Mezi nimi jednadvacetiletý muž při kontrole předložil padělaný zahraniční řidičský průkaz," popsal mluvčí.

S mužem nyní úřady vedou správní řízení o vyhoštění a trestní řízení. Ve zkráceném přípravném řízení si již cizinec vyslechl podezření z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, za které mu hrozí až tři roky nebo zákaz činnosti. Od šesti motoristů policisté kromě toho vybrali šestnáct tisíc korun, které dotyční dlužili v rámci neuhrazených nedoplatků za dřívější dopravní přestupky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, akce, policie, pokuta, přestupek, padělání, průkaz, cizinec, vyhoštění, Olomoucký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý třetí řidič platil při kontrolách v Olomouckém kraji pokutu. Jeden cizinec padělal řidičák  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.