Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Opilec se dvěma a půl promile vezl na předním sedadle chlapce a u Určic havaroval. Dítě skončilo v nemocnici

Mezi Prostějovem a Určicemi včera v podvečer havaroval šestašedesátiletý řidič mercedesu. Na předním sedadle měl starší dítě, po nehodě bylo auto pojízdné, a tak z místa ujel. Díky svědkům řidiče po chvíli dopadla policie, nadýchal dvě a půl promile. Chlapec skončil v nemocnici.

Řidička s půl promile se při kontrole u Olomouce vydávala za svou sestru. Měla totiž zákaz řízení na deset let

S půl promile alkoholu sedla za volant osmadvacetiletá žena z Olomoucka. Když ji na dálnici u Olomouce kontrolovali policisté, vydávala se za svou o tři roky mladší sestru. Její auto totiž mělo propadlou technickou kontrolu a řidička měla tři...

"Včera v podvečer jel řidič ve vozidle značky Mercedes po silnici mezi obcemi Prostějov a Určice. Na předním sedadle měl vedle sebe starší nezletilé dítě. Po průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou přejel do protisměru a vyjel mimo komunikaci. Tam narazil do travnatého břehu a vozidlo se přetočilo do opačného směru na Prostějov. Auto bylo po havárii pojízdné, a tak řidič pokračoval dál v cestě směrem na Prostějov," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Havárii viděl svědek, který okamžitě zavolal na linku 158. Policie řidiče krátce poté zastavila v nabouraném vozidle nedaleko místa, kde se nehoda stala. Dechová zkouška prokázala 2,59 a 2,61 promile alkoholu.

"K požití alkoholu před jízdou se senior přiznal. Nezletilému spolujezdci byla na místo z důvodu nevolnosti přivolána záchranná služba, která ho převezla do nemocnice na vyšetření," dodala mluvčí.

Řidič se podrobil odběru biologického materiálu v nemocnici a okamžitě přišel o řidičský průkaz. Škoda je 50 tisíc korun. Policie havárii vyšetřuje jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí až tři roky vězení. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, dítě, nemocnice, Prostějov, policie, havárie, Určice, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec se dvěma a půl promile vezl na předním sedadle chlapce a u Určic havaroval. Dítě skončila v nemocnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.