Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Cyklobus z Přerova nebude jezdit na Bouzov. Turisté o něj neměli zájem

Od začátku června do konce září bude vozit cyklobus turisty z Přerova na Bumbálku. Do Beskyd se budou moci cyklisté svézt každou sobotu a neděli. V minulosti se mohli turisté dostat i ke hradu Bouzov. Kvůli nízkému zájmu tam ale letos cyklobus zajíždět nebude.

Cyklobus poprvé vyjede 3. června a bude jezdit každý víkendový den až do 30. září. Na trasu vyjede i ve dnech státních svátků 5. a 6. července. „Z Přerova se bude vyjíždět z autobusového nádraží o půl osmé ráno,“ uvedl v tiskové zprávě přerovský náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil. Turisté se budou moci nechat dovézt i zpět do Přerova, a to ve čtyři hodiny odpoledne. „Za jízdní kolo se bude platit 20 korun a za elektrokolo 30,“ doplnil Navrátil. Jízdné budou potom cyklisté platit podle běžných tarifů.

Cyklobus nabídne místo pro 47 pasažérů a 40 jízdních kol, z toho 10 elektrokol. „Po trase tam i zpět autobus zastaví ve Velkém Meziříčí, Rožnově pod Radhoštěm, na Horní Bečvě, na Bílé a na Bumbálce,“ popsala jízdní řád mluvčí města Lenka Chalupová. Zájemci si budou moci objednat přepravu online v rezervačním systému. „Informaci o jeho spuštění najdou občané na webu města,“ doplnila Chalupová.

Ještě v loňském roce dovezl cyklobus turisty i ke hradu Bouzov. Z důvodu nízkého zájmu ale letos ale tato trasa existovat nebude. Zrušení cyklobusu na hrad Bouzov ale není jedinou změnou. „Oproti loňské sezóně nebude cyklobus na Bumbálku zastavovat u železniční stanice v Teplicích nad Bečvou. Tam mohou cestující do Přerova využít přímý vlakový spoj,“ vysvětlila Margita Považanová z přerovského magistrátu.

Cyklobus vyjel z Přerova poprvé v roce 2013. V letech 2020 a 2021 ho město neprovozovalo, ale v loňském roce se k tradici opět vrátilo. Letos za cyklobus město zaplatí společnosti ARRIVA autobusy maximálně 485 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklobus z Přerova nebude jezdit na Bouzov. Turisté o něj neměli zájem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.