Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nejhorší cesta v kraji? Chybějící asfalt, výmoly, kamení. Místní nadávají na zničenou silnici na Konicku

Cesta z Ladína do Ponikve na Prostějovsku by se dala bez nadsázky označit jako nejhorší silnice v kraji. Na hluboké díry, chybějící asfalt, kaluže a kamení upozorňují řidiči, ale i místní starostové. Silničáři zničenou komunikaci začali v těchto dnech konečně opravovat.

Na důležité spojce mezi Konicí a Kladkami na Prostějovsku se letošní zima podepsala velmi výrazně. Na trase z Ladína do Ponikve byla komunikace notně rozbitá i v minulých letech, nyní se však proměnila v tankodrom. Na řadě míst se objevily hluboké až deseticentimetrové výmoly, silnice je plná kamení, někde úplně chybí asfalt. Jízda se proměnila v kličkovanou, aby si motoristé nezničili nápravy nebo gumy.

"Byl jsme s tím v minulosti i na kraji, ale moc jsem neuspěl. Denně tudy projede přes čtyřicet autobusových spojů směrem na Litovel a Kladky, ale pomalu se tam nedá ani jet. Mezi kamením tam na některých místech už ani není asfalt. Často tam jezdí i nákladní auta, protože se chtějí směrem na Konici vyhnout serpentinám, a když se někde v okolí objeví uzavírka, tak máte vidět, co se tam občas děje," stěžuje si starosta nedalekého Ludmírova Jiří Tichý.

V těchto dnech se na zničeném úseku konečně objevili silničáři a začali komunikaci provizorně spravovat, aby se po ní dalo zase trochu normálně jezdit. "S opravami tohoto úseku jsme již začali, kdy bude hotový, vám v tuto chvíli neřeknu, protože počasí nám moc nepřeje," potvrdil Michal Zavadil ze Správy silnic Olomouckého kraje. Dnes dopoledne například na Konicku pršelo.

VIDEO: Stavba D1 z ptačí perspektivy. U Přerova se začíná rýsovat trasa netrpělivě očekávané dálnice

U Přerova se začíná rýsovat trasa dlouho očekávané dálnice D1. Nyní probíhá odvoz úrodné hlíny, stavbaři také provedli kácení a některé demolice. Dokončení posledního chybějícího úseku obyvatelé Přerova netrpělivě vyhlížejí, z města odvede...

Starosta Ludmírova, pod který Ponikev spadá, provizorní opravy přivítal. "Už se to konečně začalo látat a jsme samozřejmě rádi alespoň za toto. Tady by ale patřila spravit řada dalších silnic, ale moc se to zatím nedaří," odtušil starosta.

Podle serveru vymoly.cz je zničená silnice u Konice jednou z nejhorších v Olomouckém kraji. Na prvních třech místech je také cesta u Dubicka na Šumpersku a u Tovačova na Přerovsku. "Spousta výmolů na silnici v obci Ladín až po obec Ponikev. Zkrátka, když se jedoucí auto snaží vyhnout jedné z díře, automaticky vjede do druhé," popsal server stav komunikace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky silnice, výmol, díra, kamení, kaluž, oprava, Ponikev, okres Prostějov, Konice, Jiří Tichý, Olomoucký kraj, Ludmírov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejhorší cesta v kraji? Chybějící asfalt, výmoly, kamení. Místní nadávají na zničenou silnici na Konicku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.