Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po dvou letech od sesuvu startuje rekonstrukce silnice u Hanušovic. Vyjde na sto milionů

V polovině května se rozběhla náročná stabilizace svahu a oprava silnice u Hanušovic. Vozovku před dvěma lety poškodil sesuv půdy. Podle zástupců Olomouckého kraje by měli stavbaři rekonstrukci dokončit letos na podzim. Poměrně frekventovanou spojnicí na severu regionu využívají denně tisíce řidičů.

Sto milionů korun investuje Olomoucký kraj do technologicky náročné opravy silnice II/369 u Hanušovic. Vozovku před dvěma lety na začátku února poškodil sesuv půdy ze svahu, jehož stabilizace bude součástí prací.

„Jedná se o problematické místo, kde je silnice lemována nestabilním svahem a řekou Moravou. Už samotná příprava tohoto projektu byla velmi náročná a za sebe i za řidiče jsem moc rád, že oprava tohoto úseku silnice mohla začít,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN).

Pozor na srážky se zvěří. V Olomouckém kraji je nejrizikovější úsek u Litovle

Za poslední půlrok se v Olomouckém kraji stalo přes 550 srážek aut se zvěří. Nejrizikovějším úsekem je silnice z Litovle do Moravičan. Na úseku dlouhém přes tři kilometry se od října do března stalo pětadvacet nehod. Celkový počet havárií zůstává...

V místě, kde sesuv půdy nastal, je pro řidiče k dispozici pouze jeden volný jízdní pruh a dopravu v místě budou řídit semafory, což povede ke zdržení na cestách. „Správa silnic Olomouckého kraje a dodavatelská firma budou o průběhu opravy komunikace a o možné uzavírce průběžně informovat, vždy s dostatečným předstihem,“ přislíbila krajská mluvčí Alena Minxová.

Podle krajského náměstka pro oblast dopravy Michala Záchy (ODS) se v projektu krom opravy silnice počítá i se stavbou zárubní opěrné zdi, přeložky koryta Moravy a realizací nových silničních propustků na vodu tekoucí ze svahu.

Opravy silnice II/369 v předchozích letech dokončili silničáři začátkem května 2021. Provizorní oprava důležité silniční tepny do Jeseníků tehdy stála tři miliony korun. Do dokončení opravy bylo nutné se uzavřené silnici vyhnout po objízdné trase.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Olomoucký kraj, Hanušovice, doprava, svah, II/369, sesuv půdy, oprava, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvou letech od sesuvu startuje rekonstrukce silnice u Hanušovic. Vyjde na sto milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.