Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

VIDEO: Stavba posledního úseku D1 u Přerova pokračuje. Kompletně hotové jsou skrývky ornice

Na stavbě posledního úseku D1 okolo Přerova pokračují terénní úpravy, což znamená, že dopravu v okolí zatěžují nákladní automobily plné zeminy. Podle silničářů jde o nepříjemné období pro motoristy. Termín otevření na jaře roku 2026 ohrožen není.

VIDEO: Stavba D1 z ptačí perspektivy. U Přerova se začíná rýsovat trasa netrpělivě očekávané dálnice

U Přerova se začíná rýsovat trasa dlouho očekávané dálnice D1. Nyní probíhá odvoz úrodné hlíny, stavbaři také provedli kácení a některé demolice. Dokončení posledního chybějícího úseku obyvatelé Přerova netrpělivě vyhlížejí, z města odvede...

"Je tady obrovské množství zeminy, které musíme převážet v rámci komunikací. Samozřejmě to má obrovský dopad na provoz. Jak na silnicích nižší třídy, tak i v samotném Přerově. Aktuální situace je prakticky nejhorší, protože zrovna nyní přichází doba, kdy budeme navážet hodně materiálu. Jakmile se dostaneme ze zemních prací, situace se uklidní. Potom to bude spíše o konstrukčních vrstvách, asfaltu a o povrchu. Což bude trošku jednodušší situace, než je na začátku stavby," popsal současný stav ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

Stavba desetikilometrového úseku D1 kolem Přerova začala loni v prosinci, jde o poslední chybějící úsek dálnice, který vyjde na zhruba 7 miliard korun bez DPH. Na otevření netrpělivě čekají především obyvatelé Přerova, protože tudy nyní projíždí veškerá tranzitní doprava. V současné době jsou kompletně hotové skrývky ornice a stavbaři začínají zakládat zemní stavby a jednotlivé mosty.

Stavba zatím běží podle harmonogramu. "Věřím, že termín zprovoznění v březnu roku 2026, což je nejpozdější termín, bude dodržen," dodal Mátl.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky stavba, video, Přerov, Dálnice D1, Radek Mátl, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Stavba posledního úseku D1 u Přerova pokračuje. Kompletně hotové jsou skrývky ornice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.