Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Začínají opravy silnice z Olomouce k nákupnímu centru Olympia. Potrvají až do konce září

Cesta z Olomouce k nákupnímu centru Olympia se komplikuje. Dnes začínají opravy zhruba dvoukilometrového úseku silnice, dělníci zde budou vyměňovat asfalt. Rekonstrukce za více než 30 milionů korun potrvá do konce září.

Úleva pro řidiče. Vytíženou křižovatku u Grygova nahradí dočasný kruhový objezd

Nájezd z Grygova a z Velkého Týnce na hlavní silnici by měla usnadnit okružní křižovatka. Na dočasném řešení dopravní situace na vytížené křižovatce začnou silničáři pracovat o víkendu. Jedná se o součást stavby dálnice D55 Olomouc – Kokory.

Oprava silnice silnice I/55 od olomoucké Keplerovy ulice do Vsiska začínají dnes. "Předmětem rekonstrukce zhruba dvoukilometrového úseku u nákupního centra Olympia Olomouc je výměna krytových asfaltových vrstev s provedením kompenzační mezivrstvy. Zvýšení odolnosti vozovky zabrání opakované tvorbě trhlin, hrbolů a dalších diagnostikovaných vad určujících aktuálnost současné opravy," uvedl Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Práce přijdou na 30,8 milionu korun bez DPH a potrvají do konce září letošního roku. Lidé mířící do nákupního centra se musí připravit na komplikace a zdržení.

"Během zhruba tříměsíčních oprav bude obousměrná doprava z Olomouce do Olympie a zpět vedena zúžením po současné silnici I/55, úsek od okružní křižovatky u Olympie do Vsiska postihne během vybraných etap stavby úplná uzavírka nahrazena obousměrně značenou objízdnou trasou po silnici I/55 a přes Velký Týnec. Řidičům děkujeme za pochopení," dodal Mazal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky silnice, oprava, obchodní centrum, Olympia, Olomouc, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začínají opravy silnice z Olomouce k nákupnímu centru Olympia. Potrvají až do konce září  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.