Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Trasu do Nemilan z Olomouce zavře rekonstrukce. Město apeluje na respektování zákazu vjezdu

Jednou z prázdninových dopravních staveb bude i oprava více než kilometrového úseku silnice na ulici Kyselovské v Olomouci. Silniční spojku s okrajovou částí hanácké metropole čeká od druhého červencového týdne výměna povrchu. Součástí prací bude i předláždění vyvýšené křižovatky do betonového podkladu, podle zástupců města je tak důležité, aby řidiči dodrželi omezení daná stavebními postupy.

Obnova Kyselovské ulice za takřka šest milionů korun začne 10. července a trvat by měla do 23. srpna. „Během této doby bude Kyselovská ulice pro auta i MHD zcela uzavřena,“ informovala mluvčí olomoucké radnice Jana Doleželová.

Oprava silnice v Kyselovské ulici proběhne ve třech etapách Zdroj: Magistrát města Olomouce

Do městské části na jihu Olomouce bude možný příjezd přes Nové Sady a silnici II/435 vedoucí na Kožušany, odkud motoristé odbočí do Nemilan na Lidickou ulici. Dopravní omezení se tak dotknou autobusů na lince číslo 17, které pojedou podle výlukových jízdních řádů. „Po dobu opravy komunikace ulice Kyselovská bude linka 17 vedena pouze v úseku Farmak – Slavonín, křižovatka. Obsluha Nemilan bude zajištěna okružní linkou s označením X17, která bude vedena ze zastávky Nemilany a budou obsluhovány zastávky: Nemilany, Zikova, U Kapličky, Jižní, Nemilany. Zastávky Kyselovská a Slavonín, Cihelna nebudou v obou směrech obsluhovány,“ specifikovala mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová s tím, že v Nemilanech dojde ke změně a nástup bude probíhat na původní výstupní zastávce a naopak výstup na nástupní zastávce.

Etapy opravy Kyselovské ulice v roce 2023
1. část – od křižovatky s ulicí Pod Kostelem s ukončením před zvýšenou křižovatkou s ulicí U Zahrádek
2. část – od křižovatky s ulicí U Zahrádek (včetně křižovatky) s ukončením před zvýšeným prahem u kapličky
3. část – od prahu u kapličky (včetně prahu) za odbočení do ulice Hakenova
Zdroj: olomouc.eu

Stavební úpravou projde úsek dlouhý přibližně 1130 metrů od křižovatky s ulicí Pod Kostelem po křižovatku s ulicí Hakenova. Po odfrézování starého povrchu se bude lokalita připravovat na položení nové vozovky. „Součástí opravy komunikace bude i předlažba dvou zpomalovacích prahů včetně jedné zvýšené křižovatky a také oprava dvou autobusových zastávek, kde opravíme nástupní hrany a lokálně předláždíme autobusové zálivy,“ přibližuje vedoucí odboru dopravy a územního rozvoje olomouckého magistrátu Marek Černý.

Začínají opravy silnice z Olomouce k nákupnímu centru Olympia. Potrvají až do konce září

Cesta z Olomouce k nákupnímu centru Olympia se komplikuje. Dnes začínají opravy zhruba dvoukilometrového úseku silnice, dělníci zde budou vyměňovat asfalt. Rekonstrukce za více než 30 milionů korun potrvá do konce září.

Rekonstrukce je naplánovaná do tří etap. „Pro rezidenty bude prostřednictvím dopravního značení vjezd umožněn s výjimkou doby realizace jednotlivých částí,“ doplnila mluvčí Doleželová.

Podle náměstkyně olomouckého primátora Miroslavy Ferancové (ANO) pro oblast dopravy se jedná o jednu z velkých oprav schválených pro letošní rok. „V rámci každé etapy se upravuje příčný práh nebo zvýšená křižovatka. Ty budou předlažďovány do betonu, proto je potřeba počítat s tím, že po samotné realizaci stavebních prací bude třeba dodržet technologickou přestávku, která je nutná pro zajištění odpovídající pevnosti betonu. Moc bych si proto dovolila požádat občany o velkou trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení, a to především z důvodu zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví občanů, ale hlavně pro zdárný průběh a následné dokončení stavebních prací,“ vysvětlila na webu města Ferancová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, uzavírka, DPMO, uzavírka Nemilany, uzavírka Kyselovská, stavba, rekonstrukce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trasu do Nemilan z Olomouce zavře rekonstrukce. Město apeluje na respektování zákazu vjezdu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.