Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Začne další etapa rekonstrukce třídy Svornosti. Olomouckou ulici předělí vyvýšená křižovatka

I v letošním roce pokračuje oprava třídy Svornosti, která tvoří spojnici jednoho z olomouckých sídlišť s centrem města. Od 10. července se část ulice uzavře až do konce prázdnin, stavební firma vymění povrch vozovky, zmodernizuje zastávky a vyvýší také jednu z křižovatek v rezidenční oblasti.

Další ze stavebních akcí, která se rozběhne v ulicích Olomouce v první polovině července, je rekonstrukce třídy Svornosti. Oprava navazuje na loňskou investici, kde se stavební firma zaměřila na část v sousedství obchodního domu Timpo. Tentokrát se úpravy týkají více než tři sta metrů vozovky blíže centru města. „Opravovaný úsek začíná na hranici křižovatky třídy Svornosti a ulice Foerstrovy a pokračuje až ke křižovatce s Dvořákovou ulici, která také projde opravou. Stavební práce zahrnují úpravu přechodů pro chodce do normami požadovaných parametrů na bezbariérovost a nasvětlení nástupních ploch,“ popsal plánované stavební práce vedoucí odboru dopravy olomouckého magistrátu Marek Černý. Současně bude na třídě Svornosti probíhat i rekonstrukce veřejného osvětlení.

Vyznačená uzavírka i objízdná trasa pro rekonstrukci třídy Svornosti v létě 2023 Zdroj: Magistrát města Olomouce

Modernizací projdou dvě autobusové zastávky Svornosti, nástupní hrana bude po úpravě zakončena bezbariérovým obrubníkem. Obě zastávky dostanou také přístřešky a ve směru do centra firma nainstaluje také digitální informační označník, který cestujícím poskytne informace o autobusových spojích. Průjezd ulicí zpomalí nová podoba jedné z křižovatek. „Křižovatka třídy Svornosti a Dvořákovy ulice bude po stavebních úpravách řešena jako zvýšená a dlážděná z žulových kostek,“ informovala na webu města mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá.

Méně cestujících, více uzavírek. Prázdninové stavby ovlivní provoz MHD v Olomouci

Cestující v olomoucké MHD by měli v následujících týdnech pečlivěji sledovat jízdní řády a informace o uzavírkách. Se začátkem letních prázdnin se hned na několika místech rozběhnou stavební práce, které ovlivní provoz hned několika autobusových...

Veškeré stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky, dokončení je v plánu na 3. září a cena zakázky se blíží 12 milionům korun. Motoristům jako náhradní trasa poslouží ulice Foerstrova, třída Míru a Litovelská. Omezení se dotkne i cestujícím městské hromadné dopravy, autobusy číslo 16 a 27 pojedou po objízdné trase podle výlukových jízdních řádů. „O plánované opravě i průběhu stavebních prací byli podrobně informování zástupci příslušné komise městské části Olomouc – západ i dotčených firem a organizací v lokalitě,“ uvedla mluvčí Štědrá s tím, že všechny potřebné informace o harmonogramu stavebních prací včetně kontaktu na stavbyvedoucího z realizační firmy najdou občané ještě před zahájením opravy umístěné na vstupních dveřích svých bytových domů.

„Všechny občany bychom chtěli zároveň požádat o trpělivost a hlavně dodržování přechodného dopravního značení. V případech jako je stěhování, odvoz nebo dovoz imobilní osoby a podobně bude na staveniště po dohodě se stavbyvedoucím vjezd umožněn,“ objasnil stavební technik z odboru dopravy magistrátu Svatopluk Kukla.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, uzavírka, uzavírka Svornosti, oprava, rekonstrukce, třída Svornosti, autobusová zastávka, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začne další etapa rekonstrukce třídy Svornosti. Olomouckou ulici předělí vyvýšená křižovatka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.