Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Méně cestujících, více uzavírek. Prázdninové stavby ovlivní provoz MHD v Olomouci

Cestující v olomoucké MHD by měli v následujících týdnech pečlivěji sledovat jízdní řády a informace o uzavírkách. Se začátkem letních prázdnin se hned na několika místech rozběhnou stavební práce, které ovlivní provoz hned několika autobusových linek. Některé spoje navíc přecházejí do letního režimu, kdy linky nejsou tak vytíženy pravidelným převozem školáků.

Podle prázdninových jízdních řádů budou od 3. července do 1. září jezdit autobusové linky číslo 11, 12 a 19. „Na linkách číslo 10, 14, 15, 17, 18, 20, 21, 22 a 31 dojde k prázdninovému omezení provozu, které je plně zaneseno do platných jízdních řádů,“ doplnila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Od prvního prázdninového pondělí, tedy 3. července pokročí stavební práce v ulici Jeremenkova v úseku od mostu přes řeku Bystřici po křižovatku s ulicí Pasteurova u obchodního domu Senimo a autobusy budou místem projíždět už pouze ve směru na hlavní nádraží. „Autobusové linky číslo 11, 14, 15, 19, 21, 31 a 51 budou vedeny ze zastávky Hlavní nádraží po objízdné trase ulicemi Masarykova třída – Husova –– Komenského a Pasteurova, kde se napojí na své trasy,“ uvedla mluvčí Sýkorová s tím, že spojům 11 a 31 směřujícím do Pavloviček a Chválkovic bude místo zastávky Na Špici sloužit zastávka Pasteurova. Naopak linky 14, 15, 19, 21 a 51 nebudou zastávku ve směru od Hlavního nádraží obsluhovat.

Neprůjezdná bude pro motoristy od 7. července také část Legionářské ulice u tržnice ASO. Do 3. září zde město nechává opravit dlážděnou silnici a také autobusovou zastávku Náměstí hrdinů směr Lazce. „V tomto termínu bude komunikace ulice Legionářská mezi křižovatkami s ulicemi Studentská a Sokolská uzavřena pro automobilovou dopravu. Autobusům bude průjezd umožněn. V době uzavírky dojde k posunu zastávky Náměstí Hrdinů označník „H“ a „I“ o přibližně 80 metrů zpět k přenosnému označníku,“ přiblížila úpravu mluvčí dopravního podniku.

Trasu do Nemilan z Olomouce zavře rekonstrukce. Město apeluje na respektování zákazu vjezdu

Jednou z prázdninových dopravních staveb bude i oprava více než kilometrového úseku silnice na ulici Kyselovské v Olomouci. Silniční spojku s okrajovou částí hanácké metropole čeká od druhého červencového týdne výměna povrchu. Součástí prací bude...

Hned dvě investiční akce začínají ve druhém prázdninovém týdnu, a to oprava vozovky a zastávek v ulici Svornosti a také výměna povrchu komunikace v Kyselovské ulici u městské části Nemilany.

Kvůli rekonstrukci ulice Svornosti budou jezdit podle výlukových jízdních řádů náhradní trasou autobusové linky číslo 16 a 27. Dopravní obslužnost Nemilan bude z pohledu MHD zajišťovat okružní linka X17, která bude navazovat na zredukovaný provoz spoje číslo 17. Přehledové informace o změnách jsou podle mluvčí Anny Sýkorové dostupné na webových stránkách DPMO, s blížícím se termínem jednotlivých uzavírek bude dopravce zveřejňovat ještě podrobnější údaje k úpravám provozu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik města Olomouce

Štítky Doprava, MHD, DPMO, uzavírky, změna jízdních řádů, uzavírka, náhradní trasa, Svornosti, Legionářská, Kyselovská, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Méně cestujících, více uzavírek. Prázdninové stavby ovlivní provoz MHD v Olomouci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.