Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Na D1 přišel o život čtyřiadvacetiletý řidič. U Hranic narazil do kamionu v koloně

Tragická nehoda zastavila ve čtvrtek večer provoz na dálnici D1 nedaleko města Hranice. Ve směru od Přerova na Ostravu jel mladík v osobní autě, z neznámého důvodu naboural do kamionu stojícího v koloně. Při střetu utrpěl smrtelné zranění.

Ve čtvrtek po 19. hodině zasahovali záchranáři, hasiči i policisté u dopravní nehody se smrtelným zraněním na dálnici D1 na úrovni Hranic na Přerovsku. Na místo zamířil i vrtulník letecké záchranné služby. Čtyřiadvacetiletý řidič vozu Škoda Octavia z neznámých důvodů nezareagoval na kolonu vozidel a narazil do návěsu kamionu. „Vlivem silného nárazu se nákladní vozidlo posunulo ve směru jízdy a osobní auto zůstalo zaklíněné pod zadní částí náklaďáku. Řidič osobního vozidla bohužel na místě utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ konstatovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Těžká nehoda kvůli oslnění sluncem. Žena v Octavii zkřížila cestu většímu BMW

K vážné nehodě dvou osobních aut letěl záchranářský vrtulník v úterý odpoledne na Šumpersko. Řidička Octavie se v zatáčce dostala s autem částečně do protisměru a následoval střet s projíždějícím vozem BMW. Při srážce utrpěly dvě ženy zranění,...

Nikdo další se při nehodě nezranil, hmotná škoda se podle předběžných odhadů blíží čtvrt milionu korun. „Příčina a míra zavinění nehody je nadále předmětem šetření. V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ doplnila Zajícová.

Nehoda se stala na 306. kilometru dálnice D1. Jen zhruba o tři čtvrtě hodiny dříve se o čtyři kilometry dál, ve zúžené části dálnice v úseku mezi Hranicemi a Bělotínem, srazila tři auta. Nikdo se tam nezranil, ale úsek od Hranic už byl kvůli této nehodě uzavřený. Mluvčí policie René Černohorský uvedl, že se tam vytvořila několikakilometrová kolona. Za Hranicemi se dálnici podařilo zprůjezdnit okolo 20:00, jeden pruh v úseku mezi Lipníkem a Hranicemi se otevřel o půl hodiny později.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, tragická nehoda, smrtelná nehoda, Hranice, Přerov, Lipník, dálnice, D1, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 přišel o život čtyřiadvacetiletý řidič. U Hranic narazil do kamionu v koloně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.