Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

V Prostějově budou strážníci jezdit na dvou elektromotorkách. Přijdou na více než čtvrt milionu korun

Strážníci Městské policie budou po Prostějově jezdit na dvou elektromotorkách. Jejich nákup schválila městská rada, vyjdou na více než čtvrt milionu korun. Využití najdou například při rychlých zásazích v lesoparku Hloučela, kam se nedostane služební vozidlo.

Bezpečnostní kamery si posvítily na hříšníky, kteří v Olomouci vyhazovali staré věci ke kontejnerům

Přes dvě stě padesát případů, kdy obyvatelé Olomouce starou elektroniku, nábytek, sjeté pneumatiky, stavební suť nebo obaly vyhodili vedle kontejnerů nebo pohodili v okrajových částech města, řešili za poslední dva roky zdejší strážníci. V...

Nákup dvou elektromotorek pro městskou policii za 260 tisíc korun schválili prostějovští radní na svém posledním zasedání. "Tyto elektromotorky budou využívány pro zajištění dopravy a výkon služby strážníků na celém území města Prostějova včetně možnosti rychlých kontrol v oblastech, jako je lesopark Hloučela, kde je problematická doprava služebním vozidlem," vysvětlil primátor Prostějova František Jura (ANO).

Elektromotorky budou vybaveny výstražným zařízením, aby měly právo přednostní jízdy, a příslušnými doplňky a ochrannými pomůckami.

"Strážníkům využívajícím tyto služební elektromotorky budou pochopitelně zakoupeny odpovídající ochranné a bezpečnostní pomůcky. Pro oprávnění k řízení těchto vozidel je potřebný řidičský průkaz skupiny B – motorky s automatickou převodovkou. Tyto elektromotorky jsou ekologické a jejich nákupem přispějeme k environmentální odpovědnosti statutárního města Prostějova," dodal primátor.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky elektromotorka, strážník, městská policie, Prostějov, Hloučela, František Jura, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Prostějově budou strážníci jezdit na dvou elektromotorkách. Přijdou na více než čtvrt milionu korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.