Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Střet náklaďáku s osobním autem zablokoval křižovatku v Dubu. Čtyři lidé utrpěli zranění

, aktualizováno 25. července 2023, 16:24

Vážná dopravní nehoda zablokovala v úterý po poledni frekventovanou silnici mezi Olomoucí a Tovačovem. V křižovatce v Dubu nad Moravou se srazilo osobní a nákladní auto, při střetu se zranili čtyři lidé. Na místo spěchal i vrtulník Letecké záchranné služby.

K rozsáhlému požáru na poli u Velkého Týnce nedaleko Olomouce vyjíždělo v neděli večer pět jednotek hasičů. Záři a kouř pozorovali lidé i ze vzdálenosti několika kilometrů. Hořet začalo po nárazu zemědělské techniky do sloupu vysokého napětí.

V křižovatce silnic II. třídy číslo 150 a 435 se v úterý po půl jedné střetlo osobní auto s náklaďákem, na místo vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému. Při nehodě se podle mluvčí Policie ČR Petry Vaňharové zranili čtyři lidé. „Jednu osobu jsme z vozidla vyprostili a předali do péče letecké záchranné služby. Následně jsme provedli protipožární opatření a zajistili úklid vozovky,“ uvedl mluvčí HZS Olomouckého kraje Josef Koláček.

Před 14. hodinou se podle policejní mluvčí podařilo místo nehody plně zprůjezdnit, dále bude probíhat vyšetřování a analyzování okolností havárie. „Alkohol za volantem vyloučila u obou řidičů provedená dechová zkouška. Přesné příčiny nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ doplnila Petra Vaňharová.

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikiskové transportoval vrtulník do nemocnice jednu z pasažérek, u které bylo podezření na zranění krční páteře. „Byla při vědomí a stabilní. Další tři zraněné jsme odvezli záchranářskými vozy,“ uvedla Mikisková. Lehce se při nehodě zranila ještě mladší žena a řidič seniorského věku. Další žena utrpěla středně těžké poranění. „Bylo tam podezření na zlomeninu žeber, na pohmoždění krční páteře a kontuze břicha,“ doplnila mluvčí záchranářů.

Podle databáze nehod Police České republiky došlo v tomto místě před aktuální kolizí za posledních pět let k osmi nehodám. Pětkrát bylo podle zjištění policistů příčinou nerespektování dopravní značky stůj, dej přednost v jízdě a dvakrát se stala havárie při odbočování vlevo. Policie při těchto nehodách eviduje 12 lehkých zranění a jednu těžce zraněnou osobu. Celková škoda přesahuje 1,5 milionu korun. Počet nehod mohl být i vyšší, pokud řidiči vyřešili nehodu s ohledem na nižší závažnost situace prostřednictvím takzvaného euroformuláře, a na místo tak nemuseli v těchto případech policisté vyjíždět.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, dopravní nehoda, nehoda Dub, vážná nehoda, nehoda se zraněním, Dub nad Moravou, Olomouc, Olomoucký kraj, HZS Olomouckého kraje, Policie ČR, vrtulník, záchranka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střet náklaďáku s osobním autem zablokoval křižovatku v Dubu. Čtyři lidé utrpěli zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.