Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Do školy bezpečněji. V Hejčíně začala olomoucká radnice stavět nový osvětlený přechod pro chodce

Bezpečněji do školy se od září dostanou děti a studenti v Hejčíně. Olomoucká radnice dnes začíná v Tomkově ulici stavět nový osvětlený přechod pro chodce. Stavba omezí provoz jen minimálně, s úplnou uzavírkou musí motoristé počítat pouze dva dny o víkendu v polovině srpna.

Tříměsíční uzavírka ulice Šlechtitelů se po stavbě horkovodu protáhne. Olomouc nechá opravit silnici

Od poloviny dubna je kvůli stavbě horkovodu uzavřená ulice Šlechtitelů v Olomoucké části Holice. Dopravní omezení se oproti původnímu plánu ještě o dva týdny prodlouží, město zainvestuje do rekonstrukce již nevyhovujícího povrchu silnice.

Nový osvětlený přechod vznikne v blízkosti křižovatky s Ladovou ulicí.

"Stavba nového přechodu probíhá v místě, kde na Tomkovu ústí stará panelová cesta vedoucí shora od rodinných domů a areálu bývalé přírodovědecké fakulty. V okolí Tomkovy ulice vznikly v minulých letech další školy a od autobusových zastávek je třeba děti a studenty bezpečně převést přes komunikaci," vysvětlila náměstkyně primátora Olomouce Miroslava Ferancová (ANO). 

Během stavby bude Tomkova ulice pouze zúžena kvůli pokládce nových silničních obrub. "Jakmile se bude pokládat nová živičná vrstva, bude nutné komunikaci na dva dny uzavřít, to je v plánu o víkendu 12. a 13. srpna," dodal vedoucí odboru dopravy a územního rozvoje na magistrátu Marek Černý. Stavba skončí 1. září.

Ve dnech úplné uzavírky povede objízdná trasa přes Ladovu, Tomkovu, Balbínovu a Horní Hejčínskou. Úplná uzavírka bude také znamenat změnu pro autobusovou linku číslo 18, která pojede mezi zastávkami Ladova a Řepčín, Máchova v obou směrech po objízdné trase ulicemi Ladova, Tomkova, Na Trati, Svatoplukova a Řepčínská. Na objízdné trase bude linka obsluhovat zastávky Na Trati a Svatoplukova v obou směrech. Zastávky Tomkova, Řepčínská a Řepčín, škola nebudou obsluhovány.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky stavba, škola, děti, studenti, Hejčín, ANO 2011, Řepčín, přechod pro chodce, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do školy bezpečněji. V Hejčíně začala olomoucká radnice stavět nový osvětlený přechod pro chodce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.