Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Tříměsíční uzavírka ulice Šlechtitelů se po stavbě horkovodu protáhne. Olomouc nechá opravit silnici

Od poloviny dubna je kvůli stavbě horkovodu uzavřená ulice Šlechtitelů v Olomoucké části Holice. Dopravní omezení se oproti původnímu plánu ještě o dva týdny prodlouží, město zainvestuje do rekonstrukce již nevyhovujícího povrchu silnice.

V průběhu více než tříměsíční výměny parovodu za horkovod v oblasti ulice Šlechtitelů museli motoristé jezdit náhradními trasami. Od června se navíc situace v této části Olomouce ještě zkomplikovala kvůli zahájení výstavby dlouho očekávaného nadjezdu nad železničním koridorem.

Stavba nadjezdu přes trať zavře Holickou ulici v Olomouci. Dojde i k souběhu s další uzavírkou

Vytoužená výstavba nadjezdu přes železniční koridor na Holické ulici v Olomouci začíná, se stavbou se pojí také dopravní omezení. Frekventovaná silniční propojka bude pro motoristy zavřená pravděpodobně až do prosince příštího roku. V úvodu prací...

Vidina otevření ulice Šlechtitelů se pro řidiče o dva týdny posouvá na polovinu srpna, poté ale již budou jezdit po silnici s kvalitnějšími parametry. Hodnota zakázky na opravu 760 metrů silnice činí tři miliony korun bez DPH.

Zatímco zavádění horkovodu probíhá ve čtyřech etapách s plánovaným koncem té poslední 2. srpna, navazující oprava silnice bude rozdělená do tří fází a začne ve čtvrtek 3. srpna. První dva dny budou práce probíhat za částečné uzavírky křižovatky ulice Šlechtitelů a Technologická. Poté zde bude následovat dvoudenní úplná uzavírka. Dalším krokem bude oprava povrchu od zmíněné křižovatky směrem k ulici Holická. Třetí část opravy bude směřovat na opačnou stranu k autobusové točně v sousedství Vědecko-technického parku Univerzity Palackého.

Dopravní omezení se podle jednotlivých etap dotknou individuální i nákladní automobilové dopravy a také dvou autobusových linek městské hromadné dopravy. Místem by podle zástupců města neměli také projíždět cyklisté. Rekonstrukce má být hotová 18. srpna.

Úprava provozu MHD během opravy silnice v ulici Šlechtitelů
1. etapa (3. - 6. 8.): Autobusová linka č. 22 bude ve směru od ulice Holická všemi spoji ukončena na zastávce Přichystalova. Autobusová linka X22 bude vedena ze zastávky Tržnice, plocha na zastávku Šlechtitelů a zpět přes Nové Sady.
2. etapa (7. - 11. 8): Autobusové linky č. 13 a 22 budou ve směru od ulice Holická všemi spoji ukončeny na zastávce Přichystalova. Autobusová linka X22 bude vedena ze zastávky Tržnice, plocha na zastávku Technologická a zpět přes Nové Sady.
3. etapa (12. - 18.8.): Autobusové linky č. 13 a 22 budou ve směru od ulice Holická všemi spoji ukončeny na náhradní zastávce Šlechtitelů, která bude umístěna na ulici Technologická. Zastávka Technologická bude obsluhována pouze ve směru do centra města.
Zdroj: Město Olomouc

„Zpevněné plochy v ulici Šlechtitelů, které vybízejí k případnému parkování, nejsou ve vlastnictví města Olomouce. Proto tam po dobu provádění stavebních prací není možné vyhradit parkovací místa. Omlouváme se občanům za případné komplikace a děkujeme, že dodržují přechodné dopravní značení, což je nezbytné pro zajištění bezpečnosti i pro zdárné dokončení stavby,“ uvedla mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, stavba, uzavírka, Šlechtitelů, uzavírka Šlechtitelů, oprava silnice, rekonstrukce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříměsíční uzavírka ulice Šlechtitelů se po stavbě horkovodu protáhne. Olomouc nechá opravit silnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.