Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silnice v Hanušovicích na hlavním tahu na Jeseník se na měsíc opět uzavře. Úřady žádají řidiče o trpělivost

Na velké komplikace se musí připravit řidiči, kteří chtějí jet přes Hanušovice na Šumpersku směrem na Jeseník. Frekventovaná silnice, kterou poničil sesuv svahu, se kvůli opravám na měsíc opět úplně uzavře. Hlavní objízdná trasa vede přes Šumperk.

Hlavní silnice do Hanušovic bude měsíc uzavřená. Před dvěma roky ji poškodily sesuvy půdy

Více než měsíc budou muset řidiči vydržet uzavírku frekventované silnice u Hanušovic na Šumpersku, kterou před dvěma roky poškodily sesuvy půdy. Páteřní komunikace bude neprůjezdná od pondělí až do druhé poloviny července. Objízdná trasa vede...

Silnice II/369 u Hanušovic, kterou poničil sesuv svahu, se úplně uzavře ode dneška do 12. listopadu. Objížďka je zdlouhavá a komplikovaná, řidiči se musí připravit na velké zdržení.  

"S měsíční úplnou uzavírkou silnice se řidiči potýkali už v červnu, nyní je však opět prosíme o trpělivost při měsíčním objíždění po stejné trase jako v létě. Děláme to proto, abychom vše řádně stihli i přes nepříznivé vlivy. Oprava silnice v Hanušovicích je technologicky velmi náročná a přikládáme jí mimořádný význam," vysvětluje hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Za zhruba desetidenní zpoždění stavebních prací může vysoká hladina vody v řece Moravě, která nedávno místo oprav vyplavila. Díky úplné uzavírce, která povede po stejné trase jako v létě a bude přehledně značená, se podaří zdržení dohnat a dodržet původní termín dokončení. Hlavní směr objížďky povede přes Šumperk.

"Naším cílem je silnici co nejdříve zprůjezdnit, proto je úplná uzavírka nutná. Během ní jsou dělníci schopni pracovat rychle a efektivně. Částečné uzavírce se na podzim ještě nevyhneme, ale věříme, že bude přát počasí a silnice bude do konce letošního roku plně průjezdná," doufá náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky uzavírka, opravy, svah, objížďka, Hanušovice, silnice, Jeseník, Šumperk, okres Šumperk, Josef Suchánek, Michal Zácha, Piráti a Starostové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Hanušovicích na hlavním tahu na Jeseník se na měsíc opět uzavře. Úřady žádají řidiče o trpělivost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.