Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na dálnici D1 u Milenova na Přerovsku se srazily čtyři kamiony, na stejném místě jako ráno. Dálnice byla uzavřená

, aktualizováno 16. října 2023, 20:14

Na D1 na Přerovsku se odpoledne srazily čtyři kamiony, dálnice byla u Milenova ve směru na Olomouc uzavřená. Hasiči museli vyprošťovat zraněného řidiče, na místo přiletěl také vrtulník. Před osmou hodinou večer policie uvolnila jeden jízdní pruh. Nehoda se stala ve zúžení po ranní nehodě dvou nákladních automobilů.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, hasiči, lékaři i policie. "Zasahujeme na D1 u Milenova na Přerovsku ve směru na Olomouc u hromadné dopravní nehody. Srazily se zde čtyři kamiony. Vyprostili jsme zraněného řidiče z kabiny kamionu pomocí hydraulických nástrojů, využili jsme je i na odstřižení volantu. Komunikace je nyní uzavřená," potvrdila krátce po nehodě mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů, kteří mimo jiné řešili únik provozních kapalin na komunikaci. Kvůli tomu hasiči povolali také zástupce orgánů ochrany životního prostředí a na místo přijel chemický speciál ze stanice Přerov, aby uniklé látky zklikvidoval.

"Předpoklad uzavření dálnice je minimálně dvě hodiny, ale spíš více až do nočních hodin," podotkla mluvčí hasičů. Policie nevyloučila uzavření až do 22:00, nakonec se před osmou hodinou podařilo uvolnit jeden jízdní pruh. Nehoda se stala okolo 17:00, objízdná trasa vedla přes Hranice a Lipník nad Bečvou. Policie upozornila na velké množství oleje na vozovce.  

Nehoda nákladních automobilů se na stejném úseku D1 stala i dnes ráno a dálnice byla uzavřená déle než dvě hodiny. Zraněný řidič skončil v nemocnici.

"Nehoda se stala ve zúžení po ranní nehodě nákladních automobilů. Dálnice je v úseku 297. až 308. kilometr do odvolání uzavřena. Odklon dopravy je veden přes Hranice a Lipník nad Bečvou," potvrdila odpoledne na sociálních sítích policie.

Na dálnici D1 na Přerovsku se dnes ráno srazila dvě nákladní auta. Dálnice byla ve směru na Olomouc a Brno úplně uzavřena, tvořily se zde kolony. Policie dopravu odkláněla na 308. kilometru směrem na Hranice, od osmé hodiny je v provozu jeden...

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky havárie, kamiony, uzavření, dálnice D1, hasiči, vrtulník, zranění, police, okres Přerov, Milenov, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D1 u Milenova na Přerovsku se srazily čtyři kamiony, na stejném místě jako ráno. Dálnice byla uzavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.