Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Blíží se konec kolon na dálnici v Prostějově. Oprava estakády za 350 milionů finišuje

Lepší zprávu si řidiči nemohli přát, konce kolon na dálnici u Prostějova se přiblížil. Dělníci finišují s opravou estakády, dnes se otevře sjezd do města a silničáři přislíbili, že definitivní zprovoznění dálnice po dvou letech oprav bude v první polovině listopadu.

"Probíhající rekonstrukce prostějovské estakády postupuje do úplného závěru. Na dálnici D46 dnes v ranních hodinách dojde k postupnému převádění dopravy v souladu s potřebami druhé závěrečné etapy oprav. Dopoledne nastane také obnovení provozu na výjezdové větvi MÚK Prostějov-centrum na EXITu 24 vlevo a poté bude následovat demontáž značení objízdné trasy na území Prostějova," popsal Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Během dneška stavební firma provede také čištění odvodnění na vnějším okraji dálnice ve směru na Olomouc, kde proto budou řidiči projíždět levým pruhem. Změny dopravního opatření by měly být dokončeny přibližně kolem poledne a Mazal přislíbil, že dělníci se budou snažit celý proces urychlit.

Během závěrečné fáze oprav prostějovských mostů za 350 milionů korun budou řidiči po dálnici D46 v Prostějově i nadále jezdit v režimu pruhů 1+1. "Definitivní zprovoznění dvou standardních pruhů v každém směru očekáváme v první polovině listopadu," potvrdil Mazal.

Stavbaři začali s opravami prostějovské estakády, která byla v zoufalém stavu a odpadával z ní beton, loni na jaře, kdy probíhaly opravy pravé poloviny směrem do Olomouce. Letos se dělníci dostali na zbylou část ve směru na Vyškov. Dálnice D46 patří mezi nejvytíženější trasy v Olomouckém kraji, denně tudy projede přes 40 tisíc aut. Dělníci dělali celkovou sanaci stavby a vyměnili mostní svršek včetně ložisek. Obyvatelé Prostějova se mohou těšit také na doplnění protihlukových stěn.

Na dálnici D46 v Prostějově se dají opět čekat kolony. Začíná oprava druhé půlky estakády

Na frekventované dálnici z Olomouce do Brna se od zítřka dají opět čekat kolony. V Prostějově začíná oprava druhé půlky estakády, pokračování rozsáhlé rekonstrukce za 423 milionů korun potrvá až do podzimu letošního roku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky estakáda, opravy, konec, kolony, zdržení, dálnice, Prostějov, oprava, Dálnice D46, Ředitelství silnic a dálnic, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Vy dementi !!! CO to je exist 24 VLEVO ??? Kde má taková štreka LEVO ???

Sobota, 28. října 2023, 22:19Odpovědět

Blíží se konec kolon na dálnici v Prostějově. Oprava estakády za 350 milionů finišuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.