Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Dálnice D46 u Prostějova směrem na Olomouc byla uzavřená. Hasiči vyprošťovali havarovaný kamion

, aktualizováno 5. listopadu 2023, 20:21

Dálnice D46 u Prostějova ve směru na Olomouc byla zcela uzavřená kvůli havárii kamionu. Nákladní auto sjelo ze silnice, zdemolovalo svodidla a zůstalo nebezpečně nakloněné nad příkopem. Hasiči kamion pomáhali vyprošťovat, uzavírka trvala přes hodinu.

Nehoda se stala po poledni na 27. kilometru těsně u Držovic poblíž Prostějova ve směru na Olomouc. Nejprve byla dálnice průjezdná jedním pruhem, kvůli vyprošťování kamionu poté policie komunikaci úplně uzavřela.

"Aktuálně zasahujeme na 27. kilometru dálnice D46 u Držovic u dopravní nehody kamionu s návěsem. Dálnice je ve směru na Olomouc kvůli vyprošťování vozu zcela uzavřena," potvrdil mluvčí hasičů Josef Koláček.

Hasiči poskytovali asistenci odtahové službě. "Provedli jsme odčerpání nafty a také zajišťujeme únik provozních kapalin. Na místě spolupracujeme se zástupci životního prostředí z magistrátu města Prostějov. Zasahuje profesionální jednotka z Prostějova," dodal mluvčí hasičů.

Dopravu policie odkláněla přes exit Držovice. Kamion skončil na krajnici nad příkopem a hrozil jeho pád. Kvůli velkému jeřábu musela policie celou dálnici ve směru na Olomouc uzavřít. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Příčinou nehody mohl být mikrospánek nebo nepozornost řidiče.

Kamion, který převážel šest tun baterií do vysokozdvižných vozíků, havaroval u Bukovic na Šumpersku. Na komunikaci, která vede lesem, a do příkopu vytekla kyselina sírová. Na místě zasahují hasiči, na likvidaci havárie se budou podílet orgány...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, kamion, kapaliny, únik, hasiči, Prostějov, Olomouc, Dálnice D46, Držovice, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D46 u Prostějova směrem na Olomouc byla uzavřená. Hasiči vyprošťovali havarovaný kamion  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.