Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Přeložka silnice mezi Bochoří a Přerovem kvůli D1 komplikuje dopravu. Potrvá ještě měsíc

Ještě měsíc bude trvat uzavírka silnice mezi Bochoří a Přerovem kvůli výstavbě posledního chybějícího úseku dálnice D1 okolo Přerova, která způsobuje komplikace v dopravě. Místní mají výjimku, ostatní řidiči musí jezdit po objížďce přes Troubky. Přeložku chtějí stavbaři dokončit na začátku prosince.

Ostatní řidiči musí jezdit po objížďce přes Troubky a Vlkoš, omezení se dotklo i autobusů. "Jsou upravené výlukové jízdní řády. Některé spoje jsou bohužel zrušeny. Ale snažili jsme se dodržet dojezdové časy do Přerova. Lidé to nějakým způsobem přijali. Samozřejmě víc lidí, víc názorů, ale dá se to na nějakou chvíli vydržet," míní starosta Bochoře.

Stavba posledního úseku D1 pokračuje v polích u Přerova už téměř rok, otevřít by se měl v roce 2026. Uzavírka krajské silnice mezi Bochoří a Přerovem začala na konci října, trvat by měla do 9. prosince. "Důvodem je přeložení spojnice Bochoře, Lověšic a Přerova do nové trasy o délce přesahující tři kilometry. Přeložka silnice II. třídy je situována mimo vzletový a přibližovací prostor letiště Bochoř. Stará vozovka bude do budoucna sloužit jako účelová komunikace a stezka pro pěší i cyklisty," vysvětlil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Rýdl.

Stavba desetikilometrového úseku D1 kolem Přerova začala loni v prosinci, jde o poslední chybějící úsek dálnice, který vyjde na zhruba 7 miliard korun bez DPH. Na otevření netrpělivě čekají především obyvatelé Přerova, protože tudy nyní projíždí veškerá tranzitní doprava. 

Dluhonice, které budou trpět kvůli D1, se dočkaly kompenzací. Úřady opraví chodníky a veřejné osvětlení

Obec Dluhonice u Přerova, kterou těsně míjí trasa posledního budovaného úseku dálnice D1, se dočkala kompenzací. Stavbaři začnou opravovat chodníky a veřejného osvětlení, v plánu je také výstavba nových parkovacích ploch. Práce potrvají necelý rok...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK

Štítky Přerov, uzavírka, přeložka, stavba, komplikace, objížďka, silnice, Dálnice D1, doprava, Bochoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Přeložka silnice mezi Bochoří a Přerovem kvůli D1 komplikuje dopravu. Potrvá ještě měsíc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.