Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Tmavší oblečení je ve tmě risk, volte světlejší a reflexní prvky, radí policie

Ranní mlhy, dřívější stmívání, to všechno nahrává srážkám s chodci. Policisté znovu připomínají, že na cestu do práce a do školy i zpátky domů je potřeba mít na sobě reflexní prvky a vhodné oblečení.

Teenager, který si libuje v černé, je ve tmě prakticky neviditelný. Při přecházení či dokonce přebíhání silnice v těchto světelných podmínkách se pak všichni vystavují obrovskému riziku, že některý řidič automobilu nestačí zareagovat a včas zabrzdit. Člověk v modrém oblečení je vidět na 18 metrů, v bílém na 55, v reflexním oblečení na 200 metrů.

"Povinnost užít při snížené viditelnosti reflexní prvky sice mají pouze chodci, kteří kráčejí mimo obec, kde není instalováno souvislé osvětlení, ale otázka vlastní bezpečnosti by v tomto případě rozhodně měla dostat přednost.," uvedla na policejním webu policejní mluvčí Eva Prachařová.

Policisté apelují proto na všechny účastníky silničního provozu, aby si do svých zavazadel přidali i některý z přenosných reflexních prvků a měli jej připravený použít. V ideálním případě si jej rovnou před odchodem z domu připevnit na viditelné místo na zavazadlo či oděv, který mají aktuálně na sobě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky tma, šero, doprava, srážka, oblečení, policie, reflexní prvky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tmavší oblečení je ve tmě risk, volte světlejší a reflexní prvky, radí policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.