Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Vánoční dárek pro Bludov. ŘSD už chystá slavnostní otevření klíčové silnice na Šumpersku

Obchvat Bludova bude hotový těsně před Vánoci. Pozitivní zprávu pro severní část Olomouckého kraje z ranku liniových staveb potvrdil ředitel olomouckého pracoviště ŘSD Martin Smolka. Více než pět a půl kilometru nové čtyřproudové silnice zrychlí trasu z Olomouce do Šumperka či dále na Jesenicko a odvede tranzitní dopravu z dlouhodobě přetížených ulic obce Bludov.

Podle smlouvy má být zakázka I/44 Bludov – obchvat hotová v lednu příštího roku, motoristům by ale měla sloužit přibližně o měsíc dřív. Slavnostní otevření rozsáhlého díla se podle Martina Smolky, ředitele Správy Olomouc Ředitelství silnic a dálnic, chystá na předvánoční termín. „Slib otevření v předtermínu splníme,“ uvedl Smolka na Olomouckém dopravním fóru, akci probíhající pod hlavičkou Okresní hospodářské komory Olomouc.

Stavba se rozběhla v červnu 2021 a státní organizace do náročného projektu investovala přes 2,3 miliardy korun. Jedná se o největší stavbu silnice I. třídy v historii Olomouckého kraje. Hlavní trasa měří 5,6 kilometru, 1,2 kilometru pak měří přivaděč do Šumperku, kde se nový tah napojuje do kruhového objezdu na okraji města. Na silnici je také 21 mostních objektů a bylo potřeba transportovat více než milion kubíků zeminy.

Větší bezpečnost i klid v okolí. D35 u Olomouce dostane vylepšení za 700 milionů

V přípravách rozsáhlé modernizace takřka pětadvaceti kilometrů dálnice D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí pokročilo Ředitelství silnic a dálnic. Úsek autostrády z 80. let minulého století čeká dovybavení za přibližně 700 milionů korun podle současných...

Podle mluvčího ŘSD Miroslava Mazala aktuální počasí nadále přeje prosincovému zprovoznění klíčové dopravní stavby. „Stavbaři využívají každý možný den hned od rána, aktuálně je možné dále asfaltovat, montovat svodidla, dláždit a upravovat terén. Na mostech probíhá klasické armování, bednění a betonáž,“ informují zástupci ŘSD na sociální síti X.

Na nové mimoúrovňové křižovatce u Postřelmova se do přebudovávaného silničního systému napojuje také další moderní komunikace I/11 Postřelmov – Chromeč. Přeložka této silnice měla podle původních plánů finišovat současně s obchvatem Bludova. „I když spolu tyto komunikace souvisí, ke zprovoznění stavby I/11 dojde v lednu příštího roku. Tato stavba začala trochu později,“ doplnil ředitel Smolka.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, Investice, I/44, obchvat Bludova, stavba, silnice, Šumpersko, Jesenicko, Šumperk, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční dárek pro Bludov. ŘSD už chystá slavnostní otevření klíčové silnice na Šumpersku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.