Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Řidič Tesly se u Žulové lekl protijedoucího vozu a narazil do stromu. Škoda vystřelila na milion

V neděli v podvečer havaroval u Žulové na Jesenicku řidič Tesly poté, co se lekl světel z protijedoucího vozu. Narazil do stromu a naštěstí měl jenom lehké zranění. Škoda na elektromobilu je ovšem vysoká, policie ji odhadla na milion korun.

Nehoda se stala v neděli o půl šesté odpoledne. Elektrické vozidlo Tesla havarovalo na silnici I. třídy č. 60 mezi obcemi Žulová a Vlčice na Jesenicku.

"Šestatřicetiletý řidič jel ve vozidle sám směrem na Vlčice. Na mokré silnici nepřizpůsobil jízdu a při oslnění protijedoucím vozidlem se zalekl, vjel vpravo na nezpevněnou krajnici a narazil do stromu," popsal havárii mluvčí policie Libor Hejtman.

Řidič měl naštěstí pouze lehké zranění. Nedošlo ani k požáru baterií, což je u elektroaut velký problém, protože hašení je poměrně komplikovaná záležitost. Škoda je ovšem i tak vysoká. Policie ji odhadla na milion korun. "Pod vlivem alkoholu řidič nebyl," dodal mluvčí police.

Požár elektromobilu v garážích: Hasiči cvičili, jak u hořícího vozidla postupovat

Nové technologie často přináší i nové hrozby, s nimiž se musí potýkat i profesionální hasiči. Po požáru elektromobilu v podzemním parkovišti v Praze si mohli podobný zásah nacvičit hasiči v Olomouci. Při nácviku využili i prototypy nové techniky.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky strom, Tesla, havárie, škoda, elektrovůz, silnice, Vlčice, policie, okres Jeseník, Žulová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič Tesly se u Žulové lekl protijedoucího vozu a narazil do stromu. Škoda vystřelila na milion  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.