Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Na D1 u Hranic se zřítil kamion z mostu, jedenačtyřicetiletý řidič nehodu nepřežil

, aktualizováno 28. listopadu 2023, 7:57

K vážné dopravní nehodě kamionu na 310. kilometru dálnice D1 ve směru od Ostravy na Olomouc vyjížděly složky IZS v úterý po čtvrté hodině ráno. Nedaleko města Hranice prorazila nákladní souprava svodidla, těžký vůz spadl z mostu a začal hořet. Havárie měla tragické následky, jedenačtyřicetiletého řidiče kamionu už se nepodařilo zachránit.

V úterý nad ránem vyráželo k nehodě na dálnici poblíž Bělotína či Hranic pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. „Kamion při jízdě prorazil svodidla a zřítil se z mostu. Po kolizi začal hořet. Požár jsme uhasili a z vozu jsme s dobrovolnou jednotkou vyprostili řidiče a zahájili resuscitaci. I přes snahu zasahujících skončila událost tragicky,“ informovala mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Senior na Jesenicku zemřel po střetu s dodávkou, na elektrokole přejel do protisměru

Jízdu na elektrokole z kopce na silnici III. třídy u obce Zlaté Hory nezvládl dostatečně kontrolovat šestasedmdesátiletý cyklista. Přejel do protisměru, kde se střetl s dodávkou. Senior utrpěl smrtelná zranění.

Po prvotních úkonech byl počet zasahujících jednotek hasičů snížen z pěti na dvě. „Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin z proražené nádrže, nyní jej likvidujeme tak, aby nedošlo k ohrožení životního prostředí. Místo je s opatrností průjezdné středním a levým jízdním pruhem,“ doplnila mluvčí Balážová.

Příčinami tragické nehody se budou zabývat policisté, podle prvních zjištění šófér nákladního auta pravděpodobně během jízdy usnul. „Přesné okolnosti a příčiny havárie, při které zemřel jedenačtyřicetiletý cizinec, zjišťují přerovští kriminalisté,“ podotkl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, dálnice, D1, nehoda, pád kamion z mostu, tragická nehoda, smrt, nehoda kamionu, nehoda Hranice, nehoda Bělotín, nehoda D1, Hranice, Bělotín, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 u Hranic se zřítil kamion z mostu, jedenačtyřicetiletý řidič nehodu nepřežil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.