Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

V Chomoutově a Chválkovicích by si řidiči měli dát pozor. Od Nového roku začnou radary měřit naostro

V Chomoutově a Chválkovicích v Olomouci by řidiči měli od Nového roku dát nohu z plynu. Radarům, které zde nedávno instaloval radnice, skončí zkušební provoz a začnou měřit naostro. První pokuty za rychlou jízdu mohou hříšníci očekávat už na Nový rok.

Měření rychlosti ve Švabinského ulici ve Chválkovicích a v Dalimilově v Chomoutově skončí ověřovací provoz na Silvestra. Od Nového roku už budou naměřené přestupky procházet přes městskou policii a budou za ně padat pokuty. Měření rychlosti probíhá v obou směrech a kombinuje úsekové měření a okamžité měření rychlosti.

Testovací provoz během podzimu potvrdil, že řidiči zde často překračují rychlost, stížnosti městských částí tak byly oprávněné. Spuštění měření bylo poměrně složité kvůli konfiguraci nového systému. 

"Pořízení automatického měření rychlosti bylo svázáno s pořízením agendového systému, který bude data automaticky zpracovávat a který město Olomouc dosud nemělo. Nyní už je vše nastaveno na ostrý provoz. Kromě toho bude možné do systému přidávat další radary, systém bude sloužit také k automatizované kontrole registračních značek vozidel pro kontrolu úhrady parkovného," popsal vedoucí odboru agendy řidičů a motorových vozidel na olomouckém magistrátu Ivan Rašťák.

V první polovině příštího roku by se radary měly objevit také v Přerovské a Okružní ulici, výhledově potom v Jižní. "Rozšíření systému o další měřicí zařízení, jako jsou nyní v Chomoutově nebo ve Chválkovicích, musíme prověřit z hlediska kapacit a funkčnosti. Zájem z městských částí je veliký, ale každou lokalitu je třeba posoudit a schválit také ze strany Policie ČR," vysvětlil ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický.

ANKETA: Automatické radary začnou hlídat rychlost aut v Olomouci, postupně budou přibývat

Ze Šternberku či Přerova již delší dobu může přijít rychle jedoucím řidičům dopis s oznámením přestupku, který zaznamenal stacionární radar. Tuto variantu zklidnění dopravy zavádí nově i město Olomouc a to v částech Chomoutov a Chválkovice....

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky rychlost, měření, radar, pokuta, Chomoutov, Chválkovice, Nový rok, Olomouc, silvestr, městská police

V Chomoutově a Chválkovicích by si řidiči měli dát pozor. Od Nového roku začnou radary měřit naostro  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.