Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Řetězová nehoda zablokovala rušnou dálniční trasu do Olomouce, zranili se čtyři lidé

Na silnici I/35, která na okraji Olomouce u kruhového objezdu poblíž hypermarketu Globus navazuje na dálnici D35, došlo v pátek odpoledne k havárii tří vozidel. Jeden z řidičů nedobrzdil do zpomalující fronty aut před rondelem. Dopravní situace se v exponovaném čase ještě více zkomplikovala, na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Při srážce se poranily čtyři osoby.

Nákladní auto vjelo pod železniční most u Čelechovic na Hané a urvalo korbu. Provoz na trati byl přerušen

Železniční trať z Kostelce na Hané do Olomouce a silnici ze Smržic směrem na Litovel uzavřela dnes v podvečer nehoda nákladního automobilu, které vjelo pod most a urvalo plně naloženou korbu. Podle prvotních informací nebyl nikdo zraněn, nehoda...

K nehodě došlo po půl druhé odpoledne na 263. kilometru silnice I/35 ve směru z Mohelnice na Olomouc. „Podle prvotního šetření nestačil jeden z řidičů zareagovat na vznikající kolonu vozidel a narazil do zpomalujícího vozidla jedoucího před ním. Při následné řetězové reakci bylo poškozeno i třetí vozidlo. Nehoda si vyžádala čtyři lehce zraněné osoby, z toho dva řidiče,“ informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Silnice I/35 a navazující dálnice D35 byla podle mluvčího uzavřená, a motoristé tak museli po objízdných trasách. „Předpokládáme, že komunikace bude zprovozněna do šestnácté hodiny. Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu,“ podotkl krátce po 15. hodině mluvčí Policie ČR.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Dopravní info Olomoucký kraj/Petr Šimůnek

Štítky Doprava, nehoda, dálnice, D35, dopravní nehoda, Olomoucký kraj, zavřená dálnice, Olomouc, Mohelnice

Řetězová nehoda zablokovala rušnou dálniční trasu do Olomouce, zranili se čtyři lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.