Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

U Hanušovic se srazila dvě auta, obě spadla do řeky Moravy. Pro zraněnou seniorku musel letět vrtulník

, aktualizováno 11. ledna 2024, 12:26

Kuriózní dopravní nehodu řeší hasiči u Hanušovic na Šumpersku. Na rovné silnici do Starého Města lemující řeku Moravu těsně za Hanušovicemi se srazila dvě osobní auta. Oba vozy po srážce sjely z komunikace a skončily ve vodě. Pro zraněnou seniorku musel letět vrtulník.

Nehoda se stala včera na silnici 446 z Hanušovic do Starého Města na Jesenicku. Komunikace je zde rovná a lemuje řeku Moravu.

"Dva automobily skončily po kolizi převrácené v potoce. Hasiči u jednoho z vozů museli vypáčit dveře, aby vyprostili dvě zraněné osoby. Jednu předali do péče Zdravotnické záchranné služby, druhou transportovali k vrtulníku. Komunikace z Hanušovic do Starého Města je nyní uzavřena," potvrdila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Na místě byla také policie, která vyšetřovala, jak se nehoda stala. "Po zaměření nehody policí vozidla vyprostíme," dodala mluvčí hasičů. Na místě zasahovaly dvě jednotky, profesionální jednotka ze stanice Šumperk a dobrovolní hasiči z Hanušovic.

"Obě vozidla jsme s pomocí hydraulické ruky našeho technického speciálu vyprostili z řeky Moravy. Zajistili jsme také uniklé provozní kapaliny a budeme asistovat odtahové službě. Vozidla jsou už mimo komunikaci," uvedla později odpoledne mluvčí hasičů.

Opilý senior jel ke kadeřníkovi do Smržic. S autem skončil v příkopu

Ke kadeřníkovi do Smržic nedojel opilý senior, který sedl za volant a po cestě havaroval. U Čelechovic na Hané nezvládl zatáčku, vjel do protisměru a skončil v příkopu. Muž nadýchal přes dvě promile, přišel o řidičák a hrozí mu vězení.

Za nehodu může šestapadesátiletý řidič Škody Fabia, který jel od Hanušovic a začal předjíždět autobus. "Nevšiml si ale, že ho v danou dobu již začalo předjíždět vozidlo Mercedes Benz, které jelo za ním a došlo ke střetu mezi oběma vozidly. Po nárazu obě vozidla pokračovala vlevo mimo komunikaci a skončila v řece Moravě," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Řidiče škodovky lékaři převezli do šumperské nemocnice, jeho spolujezdkyni v seniorském věku vrtulník transportoval do Fakultní nemocnice Olomouc. Třiadvacetiletý řidič mercedesu zraněn nebyl, měl však pozitivní test na drogy a byl na odběru krve v nemocnici. Alkohol vyloučily dechové zkoušky. Škoda je 230 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, havárie, auto, potok, zranění, vrtulník, Hanušovice, okres Šumperk, Staré Město, silnice, okres Jeseník, Šumperk

U Hanušovic se srazila dvě auta, obě spadla do řeky Moravy. Pro zraněnou seniorku musel letět vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.