Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Dnes se otevře nová spojka z Přerova do Bochoře. Bývalou silnici přerušila trasa budované dálnice D1

Velká dopravní komplikace, která souvisí se stavbou posledního chybějícího úseku dálnice D1 u Přerova, bude ode dneška minulostí. Úřady v průběhu dne pustí provoz na novou spojku z Přerova do Bochoře. Bývalou silnici totiž trasa dálnice přerušila.

"Od pondělí 15. ledna bude přeložka II/436 Přerov - Bochoř v předčasném užívání, přesná hodina otevření bude záviset na přeznačení stávajícího dopravního značení. Křížení nové přeložky s dálnicí D1 je situováno mimo vzletový a přibližovací prostor letiště Bochoř, stávající silnice II/436 v úseku mezi Bochoří a Přerovem byla výstavbou dálnice přerušena," potvrdil na sociálních sítích náměstek primátora Přerova Tomáš Navrátil (ANO).

Bývalá silnice do Bochoře bude sloužit jako účelová komunikace a současně jako stezka pro cyklisty a pěší, kudy se lidé bezpečné dostanou pod dálnicí D1 na druhou stranu. Nová silnice bude pro auta do 7,5 tuny, její celková délka je 3,1 kilometru. 

"Jde o jeden z prvních větších dokončených stavebních objektů v souvislost s výstavbou dálnice D1," radoval se náměstek Navrátil.

Stavba posledního chybějícího úseku D1 u Přerova má za sebou první rok prací. Mimořádně rozsáhlá investice za sedm miliard korun má být podle plánu hotová za 39 měsíců. Generální ředitel ŘSD Radek Mátl doufá, že za příznivých podmínek bude možné klíčovou silnici dokončit i v mírném předstihu. Deset kilometrů autostrády uleví dopravě nejen v Přerově, má zmírnit i provoz například na D46 mezi Prostějovem a Olomoucí. 

VIDEO: Stavba D1 u Přerova má za sebou první rok, sedmimiliardové dílo dokončí páteřní dálnici

Výstavba posledního chybějícího úseku dálnice D1 u Přerova má za sebou první rok prací. Mimořádně rozsáhlá investice za sedm miliard korun má být podle plánu hotová celkem za 39 měsíců. Generální ředitel ŘSD Radek Mátl doufá, že za příznivých...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Navrátil

Štítky spojka, výstavba, dokončení, Přerov, silnice, dálnice D1, Bochoř, ŘSD, ANO

Dnes se otevře nová spojka z Přerova do Bochoře. Bývalou silnici přerušila trasa budované dálnice D1  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.