Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Ve Velkých Kuněticích se mladý cizinec řítil obcí stovkou. Na místě zaplatil kauci 25 tisíc korun

Osmadvacetiletého mladíka přistihli o víkendu policisté, jak se obcí Velké Kunětice na Jesenicku řítí v automobilu více než stokilometrovou rychlostí. Vzhledem k tomu, že šlo o cizince, uložili mu hned na místě kauci 25 tisíc korun.

V policejní síti uvázl osmadvacetiletý řidič v neděli odpoledne. 

"Mladý muž se obcí Velké Kunětice, kde je povolena maximální rychlost 50 kilometrů v hodině řítil rychlostí 102 kilometrů, respektive 98 kilometrů. Protože se jednalo o cizince bez trvalého pobytu na území České republiky a byl předpoklad, že by se mohl vyhýbat řízení o přestupku, policisté mu na místě uložili kauci ve výši 25 tisíc korun," potvrdila mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Během víkendu na Jesenicku probíhala dopravně bezpečnostní akce zaměřená právě na kontrolu rychlostních limitů v obci a mimo ni. Policisté zkontrolovali téměř 70 vozidel a zjistili 38 dopravní přestupků. Jedenáct z nich oznámili příslušnému správnímu orgánu, zbývající vyřešili na místě pokutou. Celkem vybrali přes 44 tisíc korun. 

"Kauci za překročení rychlosti jeseničtí policisté od zavedení nového bodového systému uložili řidiči poprvé," dodala mluvčí policie.

Hrozivě vypadající nehoda kamionu, který převážel nákladní a osobní vůz, zkomplikovala dopravu na dálnici D35 u Olomouce směrem na Ostravu. Přívěs začal tancovat po silnici, až se celá souprava dostala do smyku a převrátila se. Zraněn nebyl nikdo. ...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky rychlost, kauce, pokuta, cizinec, měření, policie, Česko, okres Jeseník, Velké Kunětice

Ve Velkých Kuněticích se mladý cizinec řítil obcí stovkou. Na místě zaplatil kauci 25 tisíc korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.