Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: Kamionu začal na dálnici u Olomouce tancovat přívěs. Převrátil se, doprava na Ostravu byla omezená

, aktualizováno 19. prosince 2023, 11:48

Hrozivě vypadající nehoda kamionu, který převážel nákladní a osobní vůz, zkomplikovala dopravu na dálnici D35 u Olomouce směrem na Ostravu. Přívěs začal tancovat po silnici, až se celá souprava dostala do smyku a převrátila se. Zraněn nebyl nikdo.

Šofér Octavie naboural u Výšovic do stromu, na místě zemřel

Policisté a hasiči vyjížděli v pátek krátce po poledni k vážné dopravní nehodě na Prostějovsko k obci Výšovice. Na místě přistál i vrtulník letecké záchranné služby. Osmapadesátiletému řidiči, který v autě naboural do stromu, už ale nebylo pomoci.

"Z důvodu nehody na 272. kilometrů dálnice D35 u Olomouce je doprava ve směru na Ostravu omezena. Řidiči nákladního vozidla se za jízdy převrátil přívěs s nákladem. Nehoda se obešla bez zranění," uvedla policie na sociálních sítích. 

Nehoda se stala po půl deváté ráno. "Devětatřicetiletý řidič nákladního vozidla nepřizpůsobil rychlost a za jízdy se mu převrátil přívěs, na kterém měl naložen tahač a osobní vozidlo. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Provoz je v místě nehody ve směru na Ostravu sveden do levého jízdního pruhu," dodal mluvčí policie Libor Hejtman.

Komplikace v dopravě byly na celé dopoledne. Před jedenáctou hodinou policie oznámila, že dálnice kolem Olomouce směrem z Mohelnice je průjezdná levým jízdním pruhem. "Havarovaný kamion byl vyproštěn," uvedla police. Před polednem byl provoz obnoven oběma pruhy. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, D35, Olomouc, Ostrava, doprava, přívěs, smyk, dálnice

VIDEO: Kamionu začal na dálnici u Olomouce tancovat přívěs. Převrátil se, doprava na Ostravu byla omezená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.