Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Řidička v protisměru. Policie po telefonu řešila na dálnici u Prostějova kritickou situaci

Kritickou situaci řešila policie na dálnici u Prostějova, kde do protisměru najela čtyřicetiletá řidička osobního vozu. Vyděšená osádka auta ihned volala na tísňovou linku policie, operační důstojník řidičku navedl, aby auto odstavila na krajnici a všichni vystoupili do bezpečí za svodidla. Nakonec se nikomu nic nestalo.

Krize na dálnici u Prostějova nastala včera krátce před třináctou hodinou. Na lince 158 policisté dostali oznámení o jízdě osobního vozidla po dálnici D46, které jelo v protisměru směrem na Vyškov.

"Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky. Mimo několika volajících řidičů o jízdě vozidla v protisměru zavolala na tísňovou linku také spolujezdkyně řidičky, která omylem na 26 kilometru najela do protisměru. Řidička si hned po nájezdu na dálnici uvědomila, že jede v protisměru, a také zavolala na policii o radu. Operační důstojník ji navedl, aby odstavila auto na krajnici a aby z něj všichni vystoupili do bezpečného prostoru za svodidla a počkali na policisty," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Policisté přijeli během okamžiku, řidičku nechali vůz otočit a sjet z dálnice. Poté ji podrobili dopravní kontrole. Žena nebyla pod vlivem alkoholu ani drog a uvedla, že špatně odbočila a omylem vjela do protisměru. 

"Policisté čtyřicetileté řidičce z Blanska na místě udělili pokutu ve výši 4500 korun," dodal mluvčí policie.

VIDEO: Motorkář jel po dálnici u Nemilan v protisměru a zavadil o jedno z aut. Policie hledá svědky

Policie pátrá po řidiči motocyklu, který minulou sobotu v podvečer na dálnici u Nemilan najel ve zúžení do protisměru, zavadil o zpětné zrcátko jednoho z projíždějících vozidel a poškodil ho. Z místa pak ujel. Kolizi zaznamenala kamera na mýtné...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky protisměr, řidička, dálnice, policie, telefon, operační důstojník, Prostějov, dálnice D46, Vyškov

Řidička v protisměru. Policie po telefonu řešila na dálnici u Prostějova kritickou situaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.