Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Buď uhradíte dluh na pokutách, nebo budete bez auta, pohrozili policisté řidiči. Na místě zaplatil patnáct tisíc

Na dálnici D35 u Olomouce policisté zastavili řidiče, který na pokutách dlužil téměř patnáct tisíc korun. Hříšník se chtěl z uhrazení dlužné částky opět vykroutit, až když mu policisté pohrozili, že mu zadrží automobil, najednou pokuty na místě zaplatil.

Policisté na dálnici D35 řidiče kontrolovali včera, protože jeho auto nemělo zaplacený dálniční poplatek. Vyšlo najevo, že vůz je od poplatku osvobozen, ukázalo se však, že muž má nedoplatek na pokutách ve výši 14 400 korun.

"Řidič nejprve odmítal dluh zaplatit. Pak požadoval vypsání složenky s tím, že dluh zaplatí dodatečně. Když mu ale policisté sdělili, že pokud nedoplatek na místě neuhradí, jsou oprávněni zadržet registrační značky vozidla nebo zabránit vozidlu v další jízdě přiložením botičky, řidič s uhrazením dluhu souhlasil a tento na místě zaplatil," potvrdila mluvčí policie Marie Šafářová.  

Nedoplatky na pokutách policisté o víkendu odhalili celkem u čtyř řidičů. Šlo o přestupky podle zákona o silničním provozu, zákona o silniční dopravě nebo zákona o pozemních komunikacích. "Všechny tyto nedoplatky v celkové výši 26 500 korun řidiči nakonec na místě uhradili," sdělila Šafářová.

O víkendu se dopravní policisté v rámci celorepublikové akce zaměřili v Olomouckém kraji především na dodržování rychlosti. Zkontrolovali 234 motorových vozidel a zjistili celkem 80 přestupků, z toho 72 vyřešili na místě uložením pokut ve výši téměř sto tisíc korun. Zbylých osm přestupků vyřeší příslušné správní orgány.

"Nejčastějším přestupkem bylo překročení maximální povolené rychlosti v obci, a to v 38 případech, rychlostní limit mimo obec pak překročilo osm řidičů. Mimo to policisté také v 16 případech zjistili, že kontrolovaný vůz má propadlou technickou prohlídku. Řešili ale i jiné přestupky, například nesprávný způsob jízdy, telefonování za jízdy nebo nezaplacené dálniční poplatky," podotkla mluvčí policie.

Podvodníci si oběť vyhlídli na sociálních sítích aerolinek. Marně se snažili obrat policistu

Jednu z mnoha taktik online podvodníků přiblížili policisté z Olomouckého kraje. Neznámý člověk mapoval recenze na sociálních sítích letecké společnosti. Autora příspěvku pak oslovil s nabídkou pomoci a vydával se za zákaznickou podporu...

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky pokuta, nedoplatek, přestupek, doprava, policie, kontrola, rychlost, poplatek, dálnice D35, Olomoucký kraj, Olomouc

Buď uhradíte dluh na pokutách, nebo budete bez auta, pohrozili policisté řidiči. Na místě zaplatil patnáct tisíc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.