Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Hromadná nehoda i zpoždění autobusů. Namrzlé silnice opět komplikují dopravu v Olomouckém kraji

I pro středeční ranní a dopolední hodiny vydal Český hydrometeorologický ústav výstrahu před ledovkou, v Olomouckém kraji se nepříznivé klimatické podmínky projevily zejména na Litovelsku a Šumpersku. Namrzlý povrch vozovek způsobil komplikace v dopravě, v ranních hodinách dopravci odřekli několik linkových autobusů.

O výrazně namrzlé vozovce informovalo Centrum dopravních informací Policie ČR krátce po šesté hodině ranní v okolí obce Nové Zámky na Litovelsku, jednu z tras spojujících Litovel a dálnici D35 zablokovala havárie dvou osobních aut. Osobní auto nabouralo také u nedalekého dálničního exitu na úrovni Mladče. Kolizi tří vozidel evidují řešili policisté také u Postřelmova na Šumpersku.

Rozsáhlé komplikace v železniční dopravě napříč Olomouckým krajem způsobovalo od pondělního večera nepříznivé počasí. Na řadě míst došlo k namrznutí trolejového vedení a České dráhy musely odříkat vlaky a řešit náhradní varianty.

 

K hromadné nehodě vyjížděly před šestou hodinou ráno složky IZS do Šumvaldu na Uničovsku. „V křižovatce na Libinu se srazilo pět osobních aut, komunikace byla zcela neprůjezdná. Řídili jsme dopravu, postarali jsme se o protipožární opatření i uniklé provozní kapaliny. Probíhá šetření příčin nehody,“ sdělila mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová s tím, že událost se obešla bez zranění osob.

Web Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje informoval o neočekávaných zpožděních, která vznikají z důvodu nesjízdnosti komunikací. „Nejvážnější problémy jsou momentálně hlášeny v oblasti Litovelska a Uničovska, kde jsou z důvodu nesjízdných komunikací některé spoje odřeknuty,“ uvedli zástupci IDSOK.

S mimořádně rozsáhlými problémy se potýkala v úterý železniční doprava, o den později už však k výraznějším komplikacím nedocházelo. „Na všech železničních tratích je provoz bez omezení,“ informoval v ranních hodinách IDSOK.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, FB Litovel 1252

Štítky Doprava, nehoda, dopravní nehoda, hromadná nehoda, Šumvald, námraza, ledovka, počasí, autobusy, zpoždění, IDSOK, Olomoucký kraj

Hromadná nehoda i zpoždění autobusů. Namrzlé silnice opět komplikují dopravu v Olomouckém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.