Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Cyklostezka Romže do roku 2026. Příští rok začneme stavět, předpokládá konický starosta

Prostějovská radnice získá dotaci na výstavbu dalšího úseku cyklostezky Romže. Konkrétněji se jedná o úsek mezi obcí Stražisko a Ptenským Dvorkem. Celá cyklostezka by mohla stát na konci roku 2026.

Na projektu propojení měst Prostějov a Konice podnikají vedení obou zmiňovaných měst další kroky k jejímu zdárnému dokončení. Už ke konci minulého roku požádalo město Prostějov o dotaci na realizaci úseku v rámci cyklostezky Romže. „Teď dotaci získáváme. Předmětem projektu je vybudování stezky pro cyklisty v úseku mezi obcí Stražisko a Ptenským Dvorkem,“ informoval náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO).

Na výstavbu 1 162 metrů dlouhého úseku získá prostějovská radnice 10 837 936 korun. Přes 1 162 metrů dlouhý úsek je součástí páteřní cyklostezky z Prostějova do Konice, která vede údolím řeky Romže. „Celkové způsobilé výdaje projektu činí 12 750 512 korun,“ vysvětlil náměstek.

Po střetu s autem musel chlapec do nemocnice. Policie hledá řidičku i svědky nehody v Lipníku

Policisté vyšetřují dopravní nehodu osobního auta a chodce, ke které došlo v pondělí v Lipníku nad Bečvou. Řidička si zřejmě nevšimla chlapce na přechodu a došlo ke střetu. Žena zastavila a hocha se ptala, jestli je v pořádku. Ten odvětil, že...

Konická radnice má na starosti úsek mezi svým městem a obcí Stražisko, kde naváže na úseky zhotovené městem Prostějov. Podle Michala Obrusníka (STAN), starosty města Konice, které leží na druhém konci cyklostezky, by projekt mohl být hotový do poloviny roku 2026. „Odhadem by to mohlo jít už do konce roku 2025, ale když není vybraná firma, není rozhodnutí o dotaci, tak to jsou jen odhady,“ vysvětlil starosta.

V tuto chvíli čeká projekt ze strany města na souhlas výboru ITI Olomoucké aglomerace. Poté bude vedení města moct požádat o dotace. „Předpokládám, že tento rok nebo nejpozději ten příští už začneme stavět,“ doplnil.

Jen samotný úsek z Konice do Stražiska by měl stát nižší desítky milionů korun. „Celková částka bude samozřejmě v řádu vyšších desítek, proto jsme to museli rozdělit defacto mezi tři investory,“ doplnil starosta. Krom měst Prostějov a Konice se do stavby úseků zapojují i další obce, které o dotace žádají samostatně.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky cyklostezka Romže, cyklostezka, ITI Olomoucká aglomerace, Prostějovsko, Konice? Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka Romže do roku 2026. Příští rok začneme stavět, předpokládá konický starosta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.