Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tramvaj v Olomouci zavadila o údržbové vozidlo a vykolejila, další soupravy musely odklonem

Částečné vykolejení tramvaje zastavilo v pondělí před polednem provoz na trase do olomoucké části Neředín. Příčinou nehody byl podle zástupců Dopravního podniku mírný kontakt tramvajové soupravy s vozidlem pro údržbu trolejí. Při kolizi se nikdo nezranil.

Okolo jedenácté hodiny dopoledne došlo podle mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anny Sýkorové k drobnému kontaktu tramvaje s plošinou údržbového vozidla trolejí. I to však stačilo k vychýlení soupravy, která se na třídě Míru nedaleko křižovatky s ulicí Pražskou částečně dostala z kolejí. Následovalo tak zastavení provozu a odklon dvou linek. „Spoje tramvajové linky číslo 2 jsou vedeny v trase Fibichova -  Nová Ulice a zpět. Spoje linky číslo 7 jsou vedeny v trase Fibichova - Náměstí Hrdinů. Je vypravena náhradní autobusová doprava mezi zastávkami Neředín, Krematiorium - Palackého a zpět,“ objasnili zástupci DPMO situaci pro cestující mezi centrem města a městskou částí Neředín.

Schéma změny v dopravě kvůli dopravní nehodě tramvaje v Olomouci. Zdroj: DPMO

Samotné vrácení nízkopodlažní tramvaje typu Inekon Trio na koleje zajistil dopravní podnik podle mluvčí vlastními silami. „Práce na obnovení provozu by měly trvat přibližně ještě půl hodiny až hodinu,“ sdělila v poledne Anna Sýkorová. Odklon byl ukončen krátce před půl jednou, spoje se vrátily do svých původních tras a náhradní autobusová doprava mohla být postupně zrušena.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik města Olomouce

Štítky Doprava, nehoda, dopravní nehoda, tramvaj, vykolejení tramvaje, omezení provozu, dopravní komplikace, odklon tramvají, DPMO, dopravní podnik města Olomouce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaj v Olomouci zavadila o údržbové vozidlo a vykolejila, další soupravy musely odklonem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.