Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Opakovaná uzavírka kvůli havárii. Dálnici D35 u Olomouce zablokoval střet kamionů

, aktualizováno 6. února 2024, 13:55

Vážná dopravní nehoda dvou kamionů zablokovala dálnici D35 nedaleko Olomouce ve směru na Mohelnici. Ke střetu těžkých vozidel došlo okolo půlnoci z pondělí na úterý na 258. kilometru na úrovni obce Příkazy. Hrozivě vypadající havárie se obešla bez zranění, odstraňování následků ale trvalo dlouhé hodiny a vyžádalo si opětovné uzavření dálničního tahu. Plně průjezdná byla autostráda po 13. hodině.

Na dálnici D35 nedaleko čerpací stanice a motorestu Zlatá Křepelka na Olomoucku došlo kolem půlnoci ke střetu dvou kamionů. Na místo vyrazily složky Integrovaného záchranného systému.

„Po srážce vozidel došlo k rozsypání nákladu a úniku cca 300 litrů pohonných hmot na 50 metrů komunikace. Aktuálně pracujeme na úklidu vozovky a zachycení uniklých kapalin,“ informoval okolo druhé hodiny ráno mluvčí HZS Olomouckého kraje Josef Koláček.

FOTOGALERIE: Nová budova i předávání cisteren dobrákům. Hasiči z kraje získali lepší zázemí a techniku

Poslouží k mytí i uskladnění velkých zásahových vozidel a také jako důležité zázemí pro hasiče s nejrůznějšími specializacemi. Na stanici profesionálních hasičů v Olomouci vyrostla nová přístavba za 45 milionů, ve které budou mít své vybavení,...

U nehody zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice Olomouc, doba odklízení následků nehody dosahovala několika hodin. „Bude probíhat také přeložení nákladů. Předpoklad uzavření je čtyři až pět hodin,“ uvedl v noci Koláček. Ačkoliv se před šestou hodinou podařilo místo zprůjezdnit alespoň levým jízdním pruhem, později musela být dálnice znovu uzavřená. „Z důvodu komplikací při odstranění havarovaných vozidel a přeložení nákladu odhadujeme uzavírku na tři hodiny. Řidiči mohou z dálnice sjet na 259. kilometru u čerpací stanice Křepelka. Zpět na dálnici pak mohou na 253. kilometru u Unčovic,“ sdělil v dopoledních hodinách policejní mluvčí Libor Hejtman. Dálnici se podařilo zprůjezdnit po 13. hodině, předtím se tvořily kolony nejen na příjezdu k uzavírce, ale také na objízdné trase.

Policisté se zabývají také příčinami a okolnostmi nehody. Podle prvotních zjištění stála za nehodou nepozornost šoféra. „Třiapadesátiletý řidič nákladního vozidla Scania se plně nevěnoval řízení a narazil do stojící nákladní soupravy u pravého kraje vozovky. Stojící tahač Daf s návěsem zde musel zastavit z důvody poruchy a stál zde asi minutu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu,“ komentoval mluvčí Hejtman a doplnil, že hmotná škoda se podle odhadů vyšplhá k částce čtyř milionů korun. Za způsobení nehody dostal řidič na místě pokutu 1500 korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie České republiky

Štítky Doprava, dálnice, D35, nehoda, nehoda dálnice, nehoda D35, uzavírka, objízdná trasa, Olomouc, Mohelnice, hasiči, policie, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opakovaná uzavírka kvůli havárii. Dálnici D35 u Olomouce zablokoval střet kamionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.