Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Výluky na železnici z Olomouce do Opavy: provoz omezí stavební práce

V pracovní dny do začátku třetí třetiny března omezí České dráhy provoz vlaků na trati 310 z Olomouce směrem na Opavu. Důvodem jsou stavební práce Správy železnic. Ty budou probíhat ve dvou etapách a pro každou z nich je vydán samostatný výlukový řád s náhradní autobusovou dopravou.

Od pondělí 4. do pátku 22. března omezí práce Správy železnic dopravu na trati 310. Ta vede z Olomouce do Hrubé Vody, Domašova nad Bystřicí, Moravského Berouna a dále směrem do Krnova a Opavy. Důvodem jsou stavební práce Správy železnic rozdělené do dvou etap.

První etapa potrvá od pondělí do pátku následující týden. Od 8 do 14 hodin nahradí vlakovou dopravu ta autobusová v úseku mezi olomouckým hlavním nádražím a Domašovem nad Bystřicí. Doprava bude organizovaná podle výlukového jízdního řádu.

„U rychlíků linky R27 (Olomouc – Bruntál – Krnov – Opava – Ostrava) pojedou náhradní autobusy v úseku Olomouc hl.n. – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí. Cestující upozorňujeme, že přestup mezi vlaky a náhradními autobusy bude zajištěn ve stanici Moravský Beroun,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Českých drah Petr Pošta. „Cestující ze stanic Bystrovany až Hrubá Voda dále ve směru Krnov pojedou vždy přes stanici Olomouc hl.n. a nebudou doplácet rozdíl jízdného. Náhradní autobusy za rychlíky pojedou mimo železniční stanici Hlubočky-Mariánské Údolí,“ pokračoval.

Autobusy nahradí taktéž osobní vlaky v úseku z Olomouce do Hrubé Vody. „Z důvodu nízkého průjezdného profilu pod tratí bude na autobusové zastávce ‚Hlubočky, U továrny‘ u všech spojů přestup mezi autobusy,“ navázal mluvčí.

Olomoucký kraj má letos v plánu šedesát oprav silnic

Olomoucký kraj v letošním roce plánuje šest desítek velkých oprav silnic druhé a třetí třídy a také mostů. Na rekonstrukci silničních komunikací hejtmanství vyčlenilo miliardu korun. Nejvíce oprav bude letos na Olomoucku, hejtmanství tam kvůli...

Druhá etapa proběhne ve všední dny od 11. do 18. března, stejně jako v předchozím případě od 8 do 14 hodin. Tentokrát však v úseku z Hrubé Vody do Moravského Berouna, přičemž doprava bude organizována podle dalšího výlukového jízdního řádu.

Stavební práce omezí provoz rychlíků na lince R27, která vede z Olomouce přes Bruntál, Krnov a Opavu do Ostravy. „Místo rychlíkových spojů bude v úseku Olomouc hl.n. – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí zavedena náhradní autobusová doprava. Přestup mezi vlaky a náhradními autobusy bude zajištěn ve stanici Moravský Beroun. Náhradní autobusy budou obsluhovat stanice Moravský Beroun a Domašov nad Bystřicí v opačném pořadí než vlak a zároveň pojedou mimo stanici Hlubočky-Mariánské Údolí,“ vysvětlil Pošta.

Cestující ze stanice Domašov nad Bystřící ve směru na Olomouc a naopak nebudou podle mluvčího doplácet rozdíl jízdného přes stanici Moravský Beroun. Stejné opatření bude platit i pro cestující ze stanice Hlubočky – Mariánské Údolí ve směru na Krnov a opačně s cestou přes Olomouc.

Podrobnosti včetně přesné polohy zastávek výlukových autobusů jsou ve výlukových jízdních řádech na webových stránkách Českých drah.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto České dráhy

Štítky ČD, České dráhy, Správa železnic, stavební práce, výluka, Olomoucký kraj, náhradní autobusová doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

K.....! když si kópim lupeň na Vlak, tak čekám, že budu jezdit po glajzách ! Ne že ňa jak dobytek, budó překládat do náhradni antabusové popravy ! to ňa připominá situacu taja v Peru nebo Bolivii !

Pondělí, 4. března 2024, 11:45Odpovědět

Výluky na železnici z Olomouce do Opavy: provoz omezí stavební práce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.