Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z Prostějova opět začnou jezdit cyklobusy. Jedna linka vede do Drahan a Jedovnice, druhá na Bouzov

O víkendu začnou z Prostějova opět jezdit cyklobusy. Lidé se dostanou do Drahan, Rozstání nebo Badlovce, druhá linka pojede přes Olomouc a Mohelnici na Bouzov. Město za jejich provoz do konce září zaplatí přes 400 tisíc korun. Cyklobusy si v minulých letech oblíbily stovky turistů.

Dotaci pro cyklobusy pro letošní sezonu již schválilo vedení města Prostějova. 

"Cyklobusy budou obsluhovat dvě trasy, konkrétně Prostějov – Plumlov – Drahany – Rozstání – Baldovec – Jedovnice a Prostějov – Olomouc – Sobáčov – Mohelnice – Bouzov. Předpokládaná částka, kterou město za provoz uhradí je 336 tisíc korun bez DPH. Tato částka je pro letošní rok navýšena o inflaci. Provozované trasy jsou podle ohlasů, které máme k dispozici, pro občany atraktivní, trasy si veřejnost oblíbila a dokonce jsme neobdrželi ani podněty na změny jízdního řádu nebo změnu tras," vysvětlil náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Vybraný dopravce je držitelem licencí pro provozování obou linek na těchto trasách a splňuje i další podmínky města, jako jsou například vlastnictví přívěsného vozíku pro dopravu až dvaceti jízdních kol a nákup jízdenek předem buď v informační kanceláři, nebo přes internet. Přepravní kapacita je letos o šest kol snížena kvůli přepravě elektrokol.

Cyklobus do Jedovnice bude jezdit v od tohoto víkendu do konce září vždy v neděli a ve státem uznávaný svátek s výjimkou 6. 7. a 28. 9. 2024. Cyklobus směrem do Bouzova bude jezdit v sobotu. V dubnu by z Prostějova měly začít jezdit také cyklobusy do Boskovic a Protivanova.

Olomoucký kraj přitáhl loni rekordní počet turistů, statistiky potěšily i hanáckou metropoli

Zájem turistů o návštěvu či pobyt v Olomouckém kraji překonal loni podle statistik poslední předcovidový rok 2019. V hromadných ubytovacích zařízeních se v regionu ubytovalo takřka osm set tisíc hostů. Jde o nejvyšší číslo za posledních jedenáct...

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky cyklobus, provoz, dotace, město, radnice, cyklistika, Prostějov, Bouzov, Jedovnice, Drahany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Prostějova opět začnou jezdit cyklobusy. Jedna linka vede do Drahan a Jedovnice, druhá na Bouzov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.