Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Stavbaři zahájí opravu Pavelkovy ulice v Olomouci. Práce za 11 milionů potrvají do půlky května

Na šest týdnů bude kvůli opravám uzavřena frekventovaná Pavelkova ulice v Olomouci od Lipenské ulice před most přes Bystřici. Kromě dvou dnů tudy budou moci projíždět pouze autobusy MHD a nezbytná obsluha sousedních průmyslových areálů. 

Opravovaný úsek má délku zhruba 640 metrů, stavbaři vymění povrch vozovky, položí nové asfaltové vrstvy a obrubníky a také doplní dlažbu. 

"Na víkend od 4. do 5. května je v plánu pokládka asfaltové směsi. V tu dobu bude uzavírka platit i pro MHD. Nezbytná obsluha bude mít průjezd umožněn z Hodolanské ulice do ulice Farského a dále pak do ulice K Mrazírnám. Vyjíždět bude možné Purkyňovou ulicí na Hodolanskou. V případě nevhodných klimatických podmínek pro pokládku by byl termín pokládky posunutý až na víkend 11. a 12. května," uvedl vedoucí odboru dopravy na olomouckém magistrátu Marek Černý.

Investice činí 11 milionů korun. "Občany, kterých se stavební práce dotknou, žádáme o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení. Je to především z důvodu zajištění jejich vlastní bezpečnosti. Umožní tím ovšem zároveň zdárný průběh a následné dokončení stavebních prací," nabádá Černý.

D35 u Olomouce čeká v dubnu víkendová uzavírka, chystá se demolice mostu

Na stavbě nového úseku D35 poblíž Olomouce končí několikaměsíční záchranný archeologický výzkum a rozbíhají se přípravné fáze pro samotnou výstavbu. Jedním z úvodních úkonů má být v prvním dubnovém víkendu demolice menšího mostu nad dálnicí, což...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google Maps

Štítky Pavelkova, Olomouc, oprava, stavba, uzavírka, investice, povrch, asfalt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbaři zahájí opravu Pavelkovy ulice v Olomouci. Práce za 11 milionů potrvají do půlky května  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.