Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Třetí tragická nehoda na stejné silnici u Olšan. Po nárazu do stromu opět zemřel řidič osobního vozu

, aktualizováno 4. dubna 2024, 11:29

Mezi obcemi Olšany a Studenec na Prostějovsku dnes ráno opět zemřel řidič osobního vozu poté, co narazil do stromu. Měl pětatřicet let. Na místě zasahovali hasiči, nehodu vyšetřuje police. Na stejné silnici jde již o třetí smrtelnou nehodu za poslední rok a čtvrt.

"Smrtelná zranění utrpěl řidič osobního automobilu ve čtvrtek brzy ráno po nárazu do stromu na komunikaci mezi Olšany a Studencem. Zajistili jsme místo nehody a zabezpečili jej proti vzniku požáru. Po zaměření nehody policií jsme vyprostili ze zdemolovaného vozu tělo," potvrdila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Podle policie šlo o pětatřicetiletého řidiče Toyoty. "Auto ze zatím z nezjištěných příčin vyjelo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu. Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem," potvrdila mluvčí policie Marie Šafářová.

Na stejném úseku silnice jde již o třetí smrtelnou nehodu za poslední rok a čtvrt. "Na konci února jsme zde zasahovali u nehody, kdy po nárazu do stromu zahynul čtyřiatřicetiletý muž. V lednu 2023 zde rovněž zahynul mladý řidič, který nezvládnul zatáčku, vyjel mimo komunikaci a po nárazu do dvou stromů svým zraněním na místě podlehnul," potvrdila mluvčí hasičů. 

Na konci letošního února třiačtyřicetiletý řidič vozidla VW jel ve směru na Studenec. S autem vyjel mimo silnici a narazil do stromu, záchranáři mu již nedokázali pomoci. 

Po dnešní tragické nehodě se hasiči postarali o úklid vozovky a asistovali odtahové službě, která odvezla vrak. "Během zásahu byla silnice uzavřena," uvedla Balážová. Policejní hlídky provoz odkláněly po objízdných trasách, provoz byl na silnici obnoven krátce před devátou hodinou.

Hasiči varují řidiče, aby na tomto nebezpečném silničním úseku dávali velký pozor. Je zde povolená rychlost devadesát kilometrů za hodinu, jde ovšem o frekventovanou silnici, kterou navíc často využívají také cyklisté. Žádná cyklostezka zde však není.

"Okolnosti dnešní tragické události jsou předmětem dalšího šetření," dodala mluvčí policie.

Při nehodě mezi obcemi Olšany a Studenec na Prostějovsku dnes dopoledne zemřel třiačtyřicetiletý řidič. Podle prvotních informací s autem vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Záchranáři mu již nedokázali pomoci.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, smrt, řidič, auto, strom, Olšany, osobní vůz, Studenec, silnice, okres Prostějov, policie, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

jako silnica vyklanutá od středu ke krajum, rozm...... na prach, metrovy lochny, to tě vyhodi mimo, jak sjedeš od prostředka. Těžké život a smrt tady v žebrákově !

Sobota, 6. dubna 2024, 13:29Odpovědět

Třetí tragická nehoda na stejné silnici u Olšan. Po nárazu do stromu opět zemřel řidič osobního vozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.