Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

K rondelu u Globusu objížďkou. Vytíženou silnici na okraji Olomouce zavře o víkendu stavba mostu

Minulý víkend uzavřela trasu dálnice D35 u Olomouce demolice mostu, tento víkend bude silnice rušná silnice I. třídy na okraji krajského města zavřená pro změnu kvůli výstavbě přemostění. Stavbaři pokročili s budováním lávky před kruhovým objezdem u hypermarketu Globus v ulici Pražská.

Mysteriózní Galaxie květin. Jarní Flora Olomouc nabídne vesmírnou podívanou

Neobvyklé propojení světa rostlin a vesmíru přinese letošní 66. ročník jarní výstavy Flora v Olomouci. Hojně navštěvovaná čtyřdenní akce letos ponese podtitul Galaxie květin. Kromě propracovaných floristických instalací a dekorací se návštěvníci...

Za částečné uzavírky probíhá od poloviny února stavba nového spojení pro pěší a cyklisty nad frekventovanou čtyřproudou silnicí I/35 v Pražské ulici. O víkendu 13. a 14. dubna se pro osobní a nákladní dopravu uzavřou všechny pruhy v obou směrech. „Důvodem víkendové úplné uzavírky je výstavba podpěrné konstrukce s překlenutím jízdního pruhu pomocí ocelových nosníků, včetně provedení ochrany proti pádu předmětů na vozovku. Podpěrná konstrukce pak bude sloužit pro bednění nové nosné konstrukce,“ informovala mluvčí olomouckého magistrátu Jana Doleželová s tím, že po dobu omezení bude místem umožněn průjezd autobusům MHD.

Oficiální objízdná trasa je stanovena stejně jako při loňské rekonstrukci olomoucké páteřní komunikace I/35 v ulicích Pražská, Foerstrova a Albertova. I tentokrát budou moct řidiči využít jako náhradní trasu ulici Brněnskou a následně dálniční obchvat Olomouce ústící do rondelu u Globusu, případně druhou variantou je objížďka přes Řepčín a Hejčín.


Vyznačení uzavřeého úseku a objízdné trasy. Zdroj: Magistrát města Olomouce

Nový most s označením M24 nahrazuje původní lávku z roku 1975, která sloužila chodcům a cyklistům jako spojnice městských čtvrtí Řepčín a Neředín. Po dokončení bude přemostění z předpjatého betonu opět sloužit stejnému účelu. „Přípravné práce začaly ještě před koncem loňského roku, hotová by lávka měla být do 10. srpna 2024,“ připomněla mluvčí.

Město již na začátku stavby avizovalo, že stavbaři pro realizaci díla počítají postupně se třemi úplnými uzavírkami. Zakázku v původně předpokládané hodnotě přesahující 33 milionů korun Olomouc vysoutěžila za 21,6 milionu korun včetně DPH. Velkou část nákladů ale pokryje dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury, mělo by se jednat o přibližně 20 milionů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, uzavírka, Pražská, stavba mostu, most Pražská, investice, rekonstrukce, most Řepčín, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K rondelu u Globusu objížďkou. Vytíženou silnici na okraji Olomouce zavře o víkendu stavba mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.