Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Mysteriózní Galaxie květin. Jarní Flora Olomouc nabídne vesmírnou podívanou

Neobvyklé propojení světa rostlin a vesmíru přinese letošní 66. ročník jarní výstavy Flora v Olomouci. Hojně navštěvovaná čtyřdenní akce letos ponese podtitul Galaxie květin. Kromě propracovaných floristických instalací a dekorací se návštěvníci budou tradičně moct těšit i na zahradnické trhy a rozmanité expozice i v dalších vnitřních a venkovních částech olomouckého výstaviště.

Jarní etapa mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc letos proběhne od čtvrtka 25. dubna do neděle 28. dubna v areálu Výstaviště Flora Olomouc nedaleko centra města.

Hlavní expozice nazvaná Galaxie květin bude v pavilonu A vytvořena podle projektu floristy Jana Milta. „Svým futuristickým konceptem a uměleckou kreativitou slibuje přenést návštěvníky do úplně nového světa, kde se setkávají kosmické výšiny s krásou zemské květeny," uvedlo Výstaviště Flora na webových stránkách. Součástí letošní jarní Flory bude floristická soutěž, show vítězky Mistrovství floristů ČR Kláry Franc Vavříkové či ukázky současných trendů ve floristickém umění.

Ve Velké Kotlině sjely v březnu už tři laviny. Podle odborníků přírodní rezervaci prospívají

Ve Velké kotlině v Jeseníkách se během března uvolnily tři laviny. I když působí zdánlivě destruktivně, pro přírodu jsou podle odborníků přínosem. Udržují totiž přirozené cenné bezlesí. Jedna z největších lavin sjela ve Velké kotlině v roce...

V květinami zaplněném pavilonu A se budou prezentovat zahradnické a umělecké školy České republiky, v pavilonu E bude k vidění výstava bonsají a v oranžerii expozice Unie výtvarných umělců Olomoucka v květinovém aranžmá studentů Mendelovy univerzity v Brně. V pavilonu H představí své členy Sdružení cestovního ruchu Střední Morava a Asociace soukromého zemědělství. Pavilon G bude společně s okolními plochami patřit zahradnickým trhům s nabídkou rostlin, zahrádkářských potřeb, nářadí pro kutily i domácích potřeb.

Jarní etapu výstavy květin Flora Olomouc v několika pavilonech a okolních parcích každoročně navštěvují desítky tisíc lidí. Oblíbená je zejména mezi zahrádkáři, kteří na výstavě mohou před začátkem jarní sezony nakoupit sadbu a zahradnické pomůcky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Výstava, expozice, Flora, příroda, rostliny, Flora Olomouc, jarní Flora, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mysteriózní Galaxie květin. Jarní Flora Olomouc nabídne vesmírnou podívanou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.