Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Silničáři se po zimě vrátí k opravě dvou mostů na D1 poblíž Bělotína. Způsobí to omezení v dopravě

Silničáři budou po zimní přestávce pokračovat v opravě dvou mostů na dálnici D1 na pomezí Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Od soboty to způsobí omezení v dopravě. U Bělotína na Přerovsku bude uzavřen dálniční pás ve směru do Prahy a u obce Kujavy do Ostravy.

Auta budou po opravovaných mostech jezdit dvěma pruhy v každém směru. Rekonstrukce mostů má skončit v první polovině července.

"U Bělotína počítáme s odstraněním stávajících vozovkových a izolačních vrstev před plošnou sanací mostovky. Dojde k nahrazení mostního svršku a údržbě mostních závěrů včetně zábradlí a protihlukových stěn. Kromě nových vrstev asfaltu je naplánováno čištění a vyspravení odvodňovacích zařízení současně s výměnou svodidel," uvedl Miroslav Mazal z olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic ČR. 

Most nad obcí Kujavy čeká výměna mostního svršku a plošná sanace horního povrchu mostovky. "Mostní závěry, protihlukové stěny a odvodňovací žlaby zůstanou zachovány, ovšem nevyhnou se čištění a odborným revizím. Před dokončením projektu proběhne zpevnění podloží, položení nového asfaltu a také doplnění svodidel," dodal Mazal.

Do veřejného výběrového řízení na opravu uvedených mostů se přihlásilo sedm uchazečů. Oprava přijde na 117,9 milionu korun.

Dosud klidný úsek D1 na Přerovsku se chystá na budoucí nápor. Začne stavba dvou čerpacích stanic

Dvě nové benzínové čerpací stanice vyrostou na odpočívadlech na dálnici D1 v úseku mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou. Na dvou rozlehlých parkovištích pro kamiony i osobní auta se stavba rozběhne v úvodu dubna, zprovoznění zařízení poblíž Oseku...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, stavby, D1, omezení, stavba, Olomoucký kraj, Moravskoslezský kraj, Bělotín, oprava, most, dálnice, okres Přerov, Kujavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři se po zimě vrátí k opravě dvou mostů na D1 poblíž Bělotína. Způsobí to omezení v dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.